Skip to main content

Vasárnap délután szoktál–e aludni?

Amikor erről kérdeztem a barátnőmet, totál ledöbbent. Hogy mit?! Aludni? Vasárnap? Délutáááán? Azt sem tudom, hol áll a fejem a hétvégi ebéd és a programok közt. Tényleg? – kérdeztem, mintha egy másik bolygóról csöppentem volna bele a gyerekes anyuka életébe. Hát én márpedig imádom a vasárnapi sziesztát!

És irigylem a déli népeket, hogy mernek sziesztázni. Hogy nem kattognak azon, hogy délután 3-tól nyugi van. Hogy nem pörögnek állandóan, közben meg állandóan pörögnek, de 3-tól nyugi van. Azt nem mondom, hogy próbáljuk meg bevezetni a munkahelyen is a fél órás szundikálást – mondjuk nem rossz ötlet, majd a hétfői meetingen bedobom rendkívüli napirendi pontnak –, de otthon mindenképp érdemes egy próbát tenni!

Hogy nem csinálsz semmit, csak édesen alszol, mint a kisbaba vagy anno a nagypapa, amikor nyáron együtt nyaraltunk. Mindig ilyenkor lehetett matatni a fiókjában, mert úgysem hallotta meg. Akkor irtó öregesnek gondoltam az alvást, de mostanra a vasárnap egyik fénypontja lett! És ragadós.

Aki mer nem csinálni semmit hétvégén, szerintem az sokkal tevékenyebb hétköznap.

Ezt semmilyen tudományos kutatás nem támasztja alá, csak a saját életem az egyetlen forrás. Először nem ment azért minden simán. Feküdtem ott délután háromkor és néztem a repedéseket a falon, mint az oviban a fiam a kötelező alvásnál. Aztán olvastam, majd kimentem egy pohár vízért. Közben meg tök fáradt voltam, éreztem, hogy jó lenne aludni, de azon kattogtam, hogy mi mindent csinálhatnék ez idő alatt. Teregethettem volna egy jót, meg kipakolhattam volna a mosogatógépet vagy jókedvűen vasalhattam volna is. Aha. No way. Szundi van, kisimulnak a ráncaim – gondoltam, addig meg matathatnak a konyhai fiókban...

#csatlakozz!

...a programhoz!

20 perc. Ennyi elég arra, hogy megőrizd az egészségedet, ráadásul a testi-lelki harmóniához vezető úton mi is a segítségedre leszünk! Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, hogy az elsők között olvashasd legfrissebb cikkeinket, nézhesd meg mentoraink videóit. Ezekben szuper 20 perces tippeket adunk, amelyekkel a fittség és a jókedv észrevétlenül a mindennapjaid részévé válhat.

...a Facebook-csoporthoz!

Oszd meg a tapasztalataid, beszélgess szakértő mentorainkkal, legyél része egy pörgős, egymást támogató közösségnek!

...az Instagram oldalunkhoz!

Nemcsak nézni jó: az inspiráló tartalom mellett olyan gyakorlati ötletek várnak, amiket te is beilleszthetsz a hétköznapokba!