Skip to main content

Van tökéletes karácsony?

A reklámokban és a filmekben egészen biztos. Valószínűleg mindenki látott már ilyet: egy gyönyörűen feldíszített, kellően tágas, előkelő nappaliban ül közösen a család, mindenki nagyon szépen, elegánsan van felöltözve a nagy asztal körül, az asztalon finomabbnál finomabb fogásokkal, az asztalfőn a szerethető családfő és nagyon látszik, hogy mindenki nagyon szeret mindenkit, a háttérben pedig kellemesen lobog a kandalló tüze. Az agyunk meg nem törődik azzal, hogy ez most a valóság-e vagy csak egy patikamérlegen kimért reklám és rögtön elkezdi összehasonlítani a saját életünket a látottakkal és hát nagy valószínűséggel óriási nagy a különbség. Legalábbis nálunk általában az (leszámítva a menő családfőt ). Szerintem ez az egyik fő oka annak, hogy a karácsony az egyik legstresszesebb időszak sokunk életében; elvárjuk magunktól és a rokonainktól hogy nekünk is ilyen tökéletes karácsonyt kéne összehozni és ha nem sikerül, akkor mi vagyunk a bénák.

Amit tehetünk, az az, hogy extrán gyakoroljuk elfogadás művészetét és sokszor tudatosítjuk, hogy az érzéseinket nem tudjuk direkt befolyásolni, csak azt, hogy mit teszünk! Érdemes ezért, hogy hagyunk magunknak egy kis időt arra, hogy átgondoljuk, hogy mi is a karácsony valódi értéke számunkra. Az hogy megpróbálunk tökéletesen csinálni mindent, vagy, hogy végre van időnk együtt lenni, azokkal akik fontosak számunkra, még úgy is, hogy nem minden tökéletes. Ha ez utóbbit választjuk, akkor már csak annyi van hátra, hogy gyakoroljuk az elfogadás művészetét, önmagunk és másokkal szemben is. Az, hogy lemondunk a tökéletes karácsonyról, azt is jelenti, hogy elfogadjuk azt, ha nem érezzük magunkat mindig tökéletes ünnepi hangulatban, sőt néha rossz érzéseink is vannak, mert valaki a családban nem úgy reagál, ahogy elvártuk vagy olyat mond, ami megbánt. Elfogadjuk, hogy a családunk sem tökéletes, de ettől még érték az, hogy végre együtt vagyunk.

A lehető legnagyobb ajándék szerintem – és ez nem csak karácsonyra igaz – ha képesek vagyunk megengedően, elfogadóan ott lenni más számára és ez nagyobb ajándék, mint egy kívülről tökéletesnek tűnő, belül viszont feszült karácsony. Szerintem a napokban ezt mindannyian tudjuk gyakorolni!

Olvass még hasonló témában!

Mi akadályoz a jelenlétben? - https://mkb20percegeszseg.hu/tipp/mi-akadalyoz-a-jelenletben
Elfogyni a megfelelésben - https://mkb20percegeszseg.hu/tipp/elfogyni-a-megfelelesben

#csatlakozz!

...a programhoz!

20 perc. Ennyi elég arra, hogy megőrizd az egészségedet, ráadásul a testi-lelki harmóniához vezető úton mi is a segítségedre leszünk! Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, hogy az elsők között olvashasd legfrissebb cikkeinket, nézhesd meg mentoraink videóit. Ezekben szuper 20 perces tippeket adunk, amelyekkel a fittség és a jókedv észrevétlenül a mindennapjaid részévé válhat.

...a Facebook-csoporthoz!

Oszd meg a tapasztalataid, beszélgess szakértő mentorainkkal, legyél része egy pörgős, egymást támogató közösségnek!

...az Instagram oldalunkhoz!

Nemcsak nézni jó: az inspiráló tartalom mellett olyan gyakorlati ötletek várnak, amiket te is beilleszthetsz a hétköznapokba!