Skip to main content

Van stílusa

Jól nézek ki? Nem vagyok dagadt? Előnyös ez a ruha? Divatos?! Tetszeni fogok a fiúknak? Anyukák, ismerős? Amikor azon gondolkodsz, hogy honnan veszi ezeket, miközben te is pont ugyanígy voltál kamaszkorodban, vagy éppen most is... És akkor szembejönnek a cikkek a témában. Hogy mindenki szép úgy, ahogy van. Mert a szépség belülről jön, és ne törődj a közönséggel, csak magadnak öltözz, stb. Aha.

Közben pedig mindenhonnan a tökéletes testű nő figyel minket. A nagy testvér helyett a bombázó nő figyeli a lányokat és a nőket – most szándékosan nem írok a fiúkról, de ott is ugyanez a jelenség tapasztalható –, és csap le kíméletlenül, amikor elégedetlenek vagyunk magukkal. Mert azt, hogy lehet, hogy én is úgy nézzek ki, mint a divatos lányok, nők az interneten és az Instagramon? Sehogy.

És itt jön egy nagyon fontos dolog, amiben benne van mindannyiunk felelőssége, és amit vagy megtapasztaltunk fiatalkorunkban, vagy felnőttként kellett valahogy (mert ez utólag nagyon nehéz) magunkra rántani a divatos ruhánkkal együtt: ez pedig a stílus. Egy nőnek vagy van stílusa, vagy nincs. És ez sajnos azonnal látszik.

És akkor majdnem mindegy, hogy mit veszel fel. Hogy az mennyire divatos vagy éppen a hivatalos források szerint már rég nem az. Hogy te viseled azt a ruhát, vagy ő hord téged. Hányszor látsz az utcán, a munkahelyen, a baráti társaságban olyan nőt, aki a legutolsó divat szerint, méregdrága szerkókban tipeg, és azonnal látod (látod?), hogy nem tudja viselni azt a csodaruhát. És most nem ízlésháborút indítok, hiszen ezerféle szín és fazon létezik. De úgyis értitek.

Ami viszont lényeges és még alakítható:

amit te gondolsz a testedről, mint anya és mint nő, az az esetek nagy többségében egy az egyben megfeleltethető azzal, amit a lányod gondol magáról.

Tudod-e azt, hogy amin te parázol, ahogy te reagálsz, ahogy megjelensz, ahogy szereted magad és a testedet, ahogy viselkedsz a férfiakkal, amire tartod magad, amit alkotsz hétköznapi szinten, ahogy szeretsz és viszont(nem)szeretnek, az meghatározó a gyerek életében. Azt elviszi magával a szerelmeihez, az iskolába, a munkahelyére, barátaihoz. Az életbe.

#csatlakozz!

...a programhoz!

20 perc. Ennyi elég arra, hogy megőrizd az egészségedet, ráadásul a testi-lelki harmóniához vezető úton mi is a segítségedre leszünk! Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, hogy az elsők között olvashasd legfrissebb cikkeinket, nézhesd meg mentoraink videóit. Ezekben szuper 20 perces tippeket adunk, amelyekkel a fittség és a jókedv észrevétlenül a mindennapjaid részévé válhat.

...a Facebook-csoporthoz!

Oszd meg a tapasztalataid, beszélgess szakértő mentorainkkal, legyél része egy pörgős, egymást támogató közösségnek!

...az Instagram oldalunkhoz!

Nemcsak nézni jó: az inspiráló tartalom mellett olyan gyakorlati ötletek várnak, amiket te is beilleszthetsz a hétköznapokba!