Skip to main content

Uzsira: hizlaló nasi helyett házi almachips

Pár éve vásároltam egy használtcikk boltban egy almacsutka eltávolítót. Bár erről akkor még fogalmam nem volt, szimplán csak valamilyen retro kiegészítőt kerestem egy fotózáshoz. Nemrégiben azonban bekerült a családba egy gyümölcsaszaló/szárító gép, és azonnal tudtam, hogy az almachips mániám újabb szintre emelkedhet. Nem kell a boltban megvásárolnom 65 grammot 300 forintért, otthon könnyedén el tudom készíteni a géppel több kiló almából.

Persze nagy meglepetés ért, amikor a gépbe bekerülő két kiló almából olyan 400 grammnyi mennyiség lett szárazon, de ha jobban belegondolok, még így is sokkal egészségesebb és olcsóbb, mint a bolti verzió!

A gyerekeket pedig simán elküldhetjük az iskolába úgy, hogy szünetekben ezt rágcsálják, ne pedig a büfében vásárolt jóval egészségtelenebb, hizlaló nasikat!

Hozzávalók:

- 1kg alma
- gyümölcs aszaló/szárító vagy sütő

Az almát megmossuk és kicsumázzuk, majd egy éles késsel vékony karikákra vágjuk.
Az aszalóba tesszük, és két óra alatt kiszárítjuk belőle a nedvességet.

Ha nincs otthon aszalónk, akkor sütőben, pontosan ezzel az eljárással tudjuk elkészíteni. A sütőrácsra tesszük az almaszirmokat és 2 órát sütjük 170 fokon, légkeverés nélkül.
Csumázó hiányában pedig egyszerűen vágjuk félbe az almát és távolítsuk el a magházat,
majd szeleteljük fel így a gyümölcsöt.

Körtével is nagyon jól működik az eljárás!

#csatlakozz!

...a programhoz!

20 perc. Ennyi elég arra, hogy megőrizd az egészségedet, ráadásul a testi-lelki harmóniához vezető úton mi is a segítségedre leszünk! Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, hogy az elsők között olvashasd legfrissebb cikkeinket, nézhesd meg mentoraink videóit. Ezekben szuper 20 perces tippeket adunk, amelyekkel a fittség és a jókedv észrevétlenül a mindennapjaid részévé válhat.

...a Facebook-csoporthoz!

Oszd meg a tapasztalataid, beszélgess szakértő mentorainkkal, legyél része egy pörgős, egymást támogató közösségnek!

...az Instagram oldalunkhoz!

Nemcsak nézni jó: az inspiráló tartalom mellett olyan gyakorlati ötletek várnak, amiket te is beilleszthetsz a hétköznapokba!