Skip to main content

Úszd meg az aputestet!

Igen, rettentő fontos az egészségünk megőrzése, én szerencsére a „rizs-hús-hús-rizs-fehérje turmix-rizs-rizs-fehérje-húsmix” Bermuda-háromszögbe soha nem léptem bele és hiszem, hogy nem is kell ahhoz, hogy megússzam az apukatestet.

Hál’ Isten, millió alternatíva létezik és nem kell kizárólag a hungarocellnek tűnő, de inkább farost lemez ízű puffasztott rizsen élni. És innentől tényleg mindenkinél egyéni ízlés kérdése, hogy húst akar enni, zöldséget, durum tésztát, quinoát, fényt vagy marad a krumplit kenyérrel vonalon.

Én mindennap áldom a mélyhűtő feltalálójának nevét, mert számomra nincs egyszerűbb és finomabb vacsora egy adag gyorsfagyasztott halnál.

És nem, se pocsolya íze nincs, se marokkót nem kell játszani a szálkákkal, mert a legtöbb ezek közül tőkehalból készül, vagyis az egyetlen ismérve, hogy finom, omlósz! Viszont ez se kell, hogy dögunalmas legyen, mert sajtos, paradicsomos, brokkolis, vagy éppen SZALONNÁS! szószosat is gyakorlatilag már bárhol be lehet szerezni. DE, a legparádésabb része számomra mindezek felett mégis az, hogy se előkészíteni nem kell, se mosogatni utána, és legfőképp, hogy prog-ra-moz-ha-tó (ellentétben a gyerekekkel)!

Vagyis, ha kb. fürdetés közepén, megszabadulva a gumikutyától, letörölve habszakállam (ha már igazi nincs) arra a 16 másodpercre kilépek a fürdőből, amíg bebombázom a sütőbe, akkor az a 35-40 perc, amire kész lesz, az esetek nagy többségében egybe fog esni azzal a csodálatos pillanattal, amikorra két hatalmas pipát is sikerül tenni a nap végére. Egyrészt, a sütési idő első felében apai teendőimnek eleget téve, pizsamába rázom őket, majd az esti mese után, már véglegesen bekötözöm őket az ágyba, rájuk láncolom az ajtajukat és elérem, hogy ők ne akarjanak „csakmégegyszer” kilopakodni.

Másrészt, ha már a gyerekek ki vannak húzva a listáról, jöhet a sajátidőm! A halnak még kell 20 perc, ez pedig számomra tökéletesen elég arra, hogy a napi edzést letudjam. OKJ-s személyi edzői papír híján, marad a több millió felhasználó által letöltött – így kellőképp megbízható –, semmilyen külső eszközt nem igénylő, edzőprogram app, amivel simán lehet kar-, has-, láb-, mell-, hát-, fül-, szem-, bármilyen napot tartani. Amennyire kevés idő a bő negyedóra, pont annyira intenzív, így simán el lehet égetni 4-500 kalóriát, de ezt nyilván azonnal pótolni is kell, és mi mással is lehetne a legtökéletesebben megtenni ezt, mint a 90%-ban fehérjéből álló, tökéletesre sütött hallal! Köretnek egy kis saláta vagy akár savanyúság opcionális, de szerintem azért jobb, ha van.

#csatlakozz!

...a programhoz!

20 perc. Ennyi elég arra, hogy megőrizd az egészségedet, ráadásul a testi-lelki harmóniához vezető úton mi is a segítségedre leszünk! Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, hogy az elsők között olvashasd legfrissebb cikkeinket, nézhesd meg mentoraink videóit. Ezekben szuper 20 perces tippeket adunk, amelyekkel a fittség és a jókedv észrevétlenül a mindennapjaid részévé válhat.

...a Facebook-csoporthoz!

Oszd meg a tapasztalataid, beszélgess szakértő mentorainkkal, legyél része egy pörgős, egymást támogató közösségnek!

...az Instagram oldalunkhoz!

Nemcsak nézni jó: az inspiráló tartalom mellett olyan gyakorlati ötletek várnak, amiket te is beilleszthetsz a hétköznapokba!