Skip to main content

Történetem az önelfogadásról 2.

Az előző cikkemben az önelfogadásom folyamatát írtam le nektek, ezennel pedig folytatom belső utam történetét.

Tehát ott tartottam, hogy adva van egy 35+ életkorú kétgyermekes anyuka, aki egy óriásfogyást követően egyre jobban érzi magát a bőrében. Megy a futás, jönnek a sikerélmények és úgy érzi, minden a helyén van. Már emeli a kezét, hogy tegyen egy képzeletbeli pipát az "ép test, ép lélek" rubrikába, és elégedetten hátra dőljön egy Margharitával a kezében, amikor az élet visszaküldi a helyére egy kicsit gondolkodni.

…és hogy mi történt?

A CoffeeRUN események és jelenlét miatt egyre többet kezdtem el használni a közösségi felületeket. Egyre többet időztem ebben a virtuális térben és egyre több impulzus ért. Tökéletes, gepárdtestű nők szökdécseltek falatnyi topokban. Csak kamilláztam, hogy ezt hogy csinálják. Makulátlan bőr, körzővel rajzolt idomok, hamvasbarack arcbőr és hófehér fogsorok mindenhol. Eskü, némelyiknek 40 foga volt…csak felül! :D

Bementem a fürdőszobába, végignéztem magamon és azt éreztem, hogy a fasorban sem vagyok hozzájuk képest. Frusztrált és bizonytalan lettem. Szinte láttam, ahogy a nehezen összerakott önbizalmam veszi a kabátját, és elindul az ajtó felé.
Még utána is szóltam, hogy „Helloka! Hideg van kint! Sál, sapka!”.
Azt már nem tudom megmondani, hogy mennyi ideig ástam egyre mélyebbre a lelkem gödrébe, de mint mindenben, ebben is elég maximalista voltam. :D

A sorsfordító pillanat az volt, amikor egyszer volt szerencsém találkozni egy olyan hölggyel, aki mestermágus volt, van és lesz ebben az instant műfajban.
Kezdjük azzal, hogy először meg sem ismertem. Amikor rájöttem, hogy ki is Ő, jött az óriás döbbenet. Köszönőviszonyban sem volt azokkal a fotókkal, amitől én mérhetetlenül kicsinek és jelentéktelennek éreztem magam. A másik, ami feltűnt, hogy nem volt fény a szemében. Nem tűnt boldognak. Sőt! Frusztrált volt. A folyamatos megfelelés, a „mit szólnak az emberek”, és a felszínesség háromszögében telt minden pillanata.

Hazaérve újra beszambáztam a fürdőszobába, és már egy hús-vér nőt láttam, aki a maga tökéletlenségében volt tökéletes. Felszabadító volt, hogy nem kell az egész világnak megfelelnie, csak magának. Látja a hibáit, amin ha akar, javít, ha nem, akkor úgy hagyja.

Összeállítottam nektek 5 olyan tippet-trükköt-praktikát, amitől Én jobban éreztem és érzem magam a bőrömben:

1. Egy jó kozmetikus aranyat ér!
Amellett, hogy kihozza a hamvasbarackot az emberlányából, mellé még havi rendszerességgel lecsíphetünk másfél-két óra potya énidőt is.

2. Egy jó fodrász IS aranyat ér!
Ha a rőzse rendben van, akkor a nap is fényesebben süt.

3. A rendszeres sportolás feltölt, feszesít és formába hoz!

4. A nagy beszélgetések, nevetések, a barátokkal töltött idő gyógyítják a lelket!

5. Nincs szükségünk hasonlítgatásokra!

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy Ti megjártátok-e ezt a rögös utat, és hogy Ti mivel egészítenétek ki ezt a listát. Elbizonytalanít-e Titeket az instant világ?

Nagyon szívesen beszélgetnék veletek erről a témáról, mert a belső megerősödéshez elengedhetetlen, hogy szembenézzünk félelmeinkkel. Ha már neve van a gyereknek, akkor onnan könnyebb megoldást találni a problémákra, és a sajátkezünkkel betemetni azt a gödröt, amit magunknak ástunk.

#csatlakozz!

...a programhoz!

20 perc. Ennyi elég arra, hogy megőrizd az egészségedet, ráadásul a testi-lelki harmóniához vezető úton mi is a segítségedre leszünk! Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, hogy az elsők között olvashasd legfrissebb cikkeinket, nézhesd meg mentoraink videóit. Ezekben szuper 20 perces tippeket adunk, amelyekkel a fittség és a jókedv észrevétlenül a mindennapjaid részévé válhat.

...a Facebook-csoporthoz!

Oszd meg a tapasztalataid, beszélgess szakértő mentorainkkal, legyél része egy pörgős, egymást támogató közösségnek!

...az Instagram oldalunkhoz!

Nemcsak nézni jó: az inspiráló tartalom mellett olyan gyakorlati ötletek várnak, amiket te is beilleszthetsz a hétköznapokba!