Skip to main content

Tökéletes munkahelyi ebéd 20 perc alatt

Igazán kevés munkahely büszkélkedhet értékelhető menzával, így aki szeretne egészségesen és igényesen étkezni, csomagol magának ebédet. Ennek a műfajnak is megvannak a maga nehézségei... aki valaha próbálta már megtalálni a műanyag doboza tetejét a közös konyhaszekrényben, pontosan tudja miről beszélek.

Nekem a csatos üvegbe zárt ebéd az egyik kedvencem, ennél praktikusabb módját nem ismerem az otthonról vitt ebéd összeállításának és szállításának.

A tejfölös krumplilevest is vihetjük csatos üvegben, de az messze nem lesz ennyire szép és valljuk be, az ebéd nagyon sokat dob egy végigdolgozott hétköznapon is, ha jó.

Egy étel akkor jó igazán, ha minden érzékszervünkre egyaránt hat.

Ha meglátok egy szépen rétegezett salátát, egyből jobb kedvem lesz. A rétegezésnek persze nem ez a fő funkciója, hanem az, hogy a saláta minél frissebb maradjon. Emiatt nagyon fontos, hogy milyen sorrendben kerülnek a hozzávalók az üvegbe.

Azt tudtátok, hogy az így összeállított saláta napokig eláll a hűtőben?

Tippek:

- Az öntetet csak közvetlenül fogyasztás előtt szabad a zöldségekhez keverni, különben a saláta összeesik. Ha legalulra kerül az öntet, biztonságban van a saláta!
- A lédús hozzávalók (pl. paradicsom) kerüljenek alulra, így biztosan nem fogják eláztatni a többit. Erre jöhetnek a nem nedvszívó, de nehezebb rétegek, így a salátaleveleket nem éri nedvesség és nem esnek össze.
- A nehezebbtől az egészen könnyű hozzávalókig haladjunk alulról felfelé.
- Széles szájú befőttesüveget használj! Még így is lehet, hogy erősebben kell ráznod az üveget, hogy a lenyomkodott rétegek kicsusszanjanak, de ez nem baj.
Az így összeállított saláta akár 5 napig is friss marad a hűtőben.
- Az üvegbe rétegezett saláták tele vannak teljes értékű alapanyagokkal, így egészen biztosan nem maradtok majd éhesek.

Délutáni nassoláshoz pedig készítsd el ezt a szintén alig 20 percet igénybe vevő egészséges és mennyei datolyagolyót!

#csatlakozz!

...a programhoz!

20 perc. Ennyi elég arra, hogy megőrizd az egészségedet, ráadásul a testi-lelki harmóniához vezető úton mi is a segítségedre leszünk! Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, hogy az elsők között olvashasd legfrissebb cikkeinket, nézhesd meg mentoraink videóit. Ezekben szuper 20 perces tippeket adunk, amelyekkel a fittség és a jókedv észrevétlenül a mindennapjaid részévé válhat.

...a Facebook-csoporthoz!

Oszd meg a tapasztalataid, beszélgess szakértő mentorainkkal, legyél része egy pörgős, egymást támogató közösségnek!

...az Instagram oldalunkhoz!

Nemcsak nézni jó: az inspiráló tartalom mellett olyan gyakorlati ötletek várnak, amiket te is beilleszthetsz a hétköznapokba!