Skip to main content

Tíz kicsi érdeklődő

Egy éve jött a felismerés, hogy keveset olvasok. Illetve olvasok, csak nem szépirodalmat. Mindig is irigykedve hallgattam a barátnőmet, aki évek óta tagja egy olvasókörnek, ezért kitaláltam, hogy én is indítok egyet.

Kitettem egy felhívást az ismerőseim körében, hogy Olvasókört szervezek és aki szívesen részt venne, az írjon. Szándékosan szerettem volna az ismerősök köréből a résztvevőket, és nem a szűk baráti körből.

Arra gondoltam, hogy ezzel olyan emberek is az életem részei lehetnek, akiket eddig felületesen ismertem vagy nagyon régen nem találkoztunk.

Irtó gyorsan betelt a létszám, így lettünk tízen, az érdeklődő negyvenesek.

Azóta már a 12. könyvünket olvassuk és vitatjuk meg közösen. Eddig csak kortárs magyar szerzőket választottunk. Mondanom sem kell, hogy mindannyian több gyerekes anyukák vagyunk, közben dolgozunk, karriert kavarunk, na meg a rántást otthon.

Ha jól számolom, összesen 21 gyerek tud arról otthon, hogy a mamát ne zavarjátok, mert OLVAS! Egyébként a következő helyeken és szitukban olvasunk, mert itt határidő van, kérem: valaki az utolsó oldalakat a garázsban, az autóban olvasta, mert tudta, ha kiszáll, onnantól kezdve elveszti a fonalat, mert ráugranak az otthoni teendők. Valaki ezért járt egy hétig tömegközlekedéssel, mert tudta, hogy a villamoson senki sem fogja zavarni az olvasásában. Valaki szabit vett ki, hogy tudjon olvasni. Valakinek így épült vissza az esti „kötelező” olvasási rituáléja. Valaki ezért kelt fel egy órával korábban. Egy biztos: minden hónap első péntekjén ott ülünk és könyvről beszélgetünk.

#csatlakozz!

...a programhoz!

20 perc. Ennyi elég arra, hogy megőrizd az egészségedet, ráadásul a testi-lelki harmóniához vezető úton mi is a segítségedre leszünk! Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, hogy az elsők között olvashasd legfrissebb cikkeinket, nézhesd meg mentoraink videóit. Ezekben szuper 20 perces tippeket adunk, amelyekkel a fittség és a jókedv észrevétlenül a mindennapjaid részévé válhat.

...a Facebook-csoporthoz!

Oszd meg a tapasztalataid, beszélgess szakértő mentorainkkal, legyél része egy pörgős, egymást támogató közösségnek!

...az Instagram oldalunkhoz!

Nemcsak nézni jó: az inspiráló tartalom mellett olyan gyakorlati ötletek várnak, amiket te is beilleszthetsz a hétköznapokba!