Skip to main content

Tavaszi megújulás mentálisan

Ha máskor nem, tavasszal tuti mindenki csinál nagytakarítást, meg függönymosást, lepucolja az ablakokat és kiszortírozza ami már nem kell, csak a helyet foglalja.
Meg nekiáll picit egészségesebben enni, esetleg böjtöl, mozog.

És mi a helyzet a lelkeddel, a fejeddel?
Ott mikor takarítottál utoljára?

Hajlamosak vagyunk a saját belső terünket, a lelkünket egyfajta mindent elbíró, végtelen szemetesládának tekinteni. Ahol elfér minden, ahova csak gyűlnek az évek folyamán megélt érzések, legyenek azok akár pozitívak, akár negatívak.
Az egymásra rakódó, sosem átszortírozott tartalmak pedig ingatagok. És egy idő után, akár egy szekrénybe, a lelkedbe sem fér el több. Elönt az apátia, és az automatikusan berögzült innen-onnan szerzett minták fogják uralni a döntéseid, az életedet. Vagy fordítva, az érzelmek miatt rögzülnek be megdönthetetlen gondolatok, a hiedelmeink.


A tavaszi nagytakarítást terjeszd ki a lelkedre is!

Először tudatosan figyeld meg magad. Folyamatosan megy mindannyiunk fejében a belső beszéd. Érdemes ezt megfigyelni, és kiírni a témákat, akár konkrét mondatokat. Nem a bevásárló lista memorizálására gondolok, hanem a gondolataidra, amikor felkelsz, amikor dolgozni mész, egy kihívás előtt, egy találkozó előtt. Ezek a gondolatok generálnak érzéseket, és így irányítódik automatikusan az életed.


Ha megvan a tudatosítás, jöhet a szortírozás.

Mi az, ami engem épít, és mit szeretnék elengedni. Fontos a kishitűségem? Vajon a harag, amit érzek valaki iránt kinek kell? Jó az, ha folyton mindenre csak pozitívan tekintek, vagy a realitás célravezetőbb?

A tudatosítás után jön a rajtakapás. Ez egy hosszú folyamat, amikor ha megint beúszik az adott dolog, észreveszed, és máshogy döntesz. 

Egy idő után teljesen átíródik a belső beszéded, és megváltozik az életed olyan irányba, amerre te szeretnéd.

Ez a fenti módszertan nagyon leegyszerűsítve a saját tudatosságunk kulcsát adja a kezedbe. Ez meló, de nagyon megéri!
Itt a tavasz, itt a nagyböjt, kezdd kicsiben! Kapd rajta magad csak 1 dolgon. Mondjuk a kishitűség az eléggé általános. Tudatosan figyelj az ezzel kapcsolatos belső beszédedre, motiváld magad pozitívan, és meglátod, minden sokkal jobb lesz!

#csatlakozz!

...a programhoz!

20 perc. Ennyi elég arra, hogy megőrizd az egészségedet, ráadásul a testi-lelki harmóniához vezető úton mi is a segítségedre leszünk! Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, hogy az elsők között olvashasd legfrissebb cikkeinket, nézhesd meg mentoraink videóit. Ezekben szuper 20 perces tippeket adunk, amelyekkel a fittség és a jókedv észrevétlenül a mindennapjaid részévé válhat.

...a Facebook-csoporthoz!

Oszd meg a tapasztalataid, beszélgess szakértő mentorainkkal, legyél része egy pörgős, egymást támogató közösségnek!

...az Instagram oldalunkhoz!

Nemcsak nézni jó: az inspiráló tartalom mellett olyan gyakorlati ötletek várnak, amiket te is beilleszthetsz a hétköznapokba!