Skip to main content

Takarítás

Nálatok mindig nagy rend van? Tisztaság? Tiszta udvar, rendes ház? Vagy néha előfordul, hogy bevetitek az úgynevezett „látszat” takarítást? Ami egyébként rendszeresen űzve majdnem olyan, mintha hetente nekiesne valaki a lakásnak porszívóval, felmosóronggyal. Én például „hiszek” a maximum 15-20 perces takarításban is.

Reggelente általában nagyon korán kelek, ilyenkor a kávé mellett sepregetek(!), vagy éppen a hajnali napfelkeltében irtó feltűnően látszó porcsíkokat törölgetem. Sokszor eszembe jut, ha nem kelnék ilyen korán, ezeket például soha nem látnám. Reggelente pont úgy süt be a Nap, hogy nem tudsz úgy elmenni mellette, hogy ne érezz komoly késztetést arra, hogy törölgess!

Aztán ahogy fő le a kávé (kotyogós), körbenézek és ahhoz képest, hogy rengeteg dolgom van – hiszen ezért is kelek korábban –, rendezgetem a poharakat a konyhaszekrényben. Érdekes, hogy mindezt délután már el sem tudom képzelni, kizárólag reggel. Igyekszem halkan, hiszen rajtam kívül még mindenki alszik. Tehát porszívózás szóba sem jöhet, vagy csak akkor, ha hétvége van, már majdnem délután, és még mindig csak én vagyok ébren a harmadik kávé után. Ilyenkor elővenni a porszívót és véletlenül oda-odatolni a szekrény lábához...az az igazi jófejség.

Nem vagyok egy házitündér (majd írok a főzésről is, csak azt már hivatalosan „lecsapták a kezemről” – lásd: itt), de néha teljesen kikapcsol a takarítás, a lényeg csak az, hogy mindig én választhassam ki a megfelelő időpontot. Ne legyen kényszer, ne ellenőrizze senki (porcicák az ágy alatt) és közben bármikor szünetet tarthassak. Akár hirtelen, se szó, se beszéd (az egyébként sincs korán reggel) abbahagyhassam!

#csatlakozz!

...a programhoz!

20 perc. Ennyi elég arra, hogy megőrizd az egészségedet, ráadásul a testi-lelki harmóniához vezető úton mi is a segítségedre leszünk! Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, hogy az elsők között olvashasd legfrissebb cikkeinket, nézhesd meg mentoraink videóit. Ezekben szuper 20 perces tippeket adunk, amelyekkel a fittség és a jókedv észrevétlenül a mindennapjaid részévé válhat.

...a Facebook-csoporthoz!

Oszd meg a tapasztalataid, beszélgess szakértő mentorainkkal, legyél része egy pörgős, egymást támogató közösségnek!

...az Instagram oldalunkhoz!

Nemcsak nézni jó: az inspiráló tartalom mellett olyan gyakorlati ötletek várnak, amiket te is beilleszthetsz a hétköznapokba!