Skip to main content

Szendvics 20 perc alatt

Mindannyian tudjuk, hogy ideális esetben naponta 5-ször kellene egészséges falatokhoz jutnunk. Mindeközben a nap 24 órából áll, ezért az előkészületekre nem szánunk napi 20 percnél többet.

Kellenek az időtakarékos, életmentő ötletek, és itt jön a képbe a tortilla!

Szerencsére már minden szupermarketben lehet kapni többféle változatban: kicsi, nagy, teljes kiőrlésű lisztből készült, stb., válogathatunk kedvünkre. A következő lépés a töltelék. A nagyon egyszerűtől az egészen komolyan megkomponált tekercsekig tényleg mindent tortillába lehet csavarni és pont ez benne a jó.

Quesadilla
A quesadilla alapesetben nem más, mint egy kettéhajtott tortillalap, amit sajttal töltenek meg a mexikóiak és vaslapon vagy serpenyőben addig sütik, amíg a sajt megolvad. Nincs gyerek, aki ezt ne szeretné: nyúlós sajt és sós palacsinta (kicsit sarkítva természetesen). A nagy igazság pedig az, hogy a sajt mellé a finnyás gyerekeknek is be lehet csempészni sok egészséges dolgot. A nem finnyásak pedig kifejezetten örülni fognak, ha a sajt mellett avokádó szeleteket és spenótot találnak, mint a fenti képen látható dobozban. Egyéb változatok: csirkehúsos, babos-kukoricás, hagymás-paradicsomos...
Wrap szendvics, azaz tekercs

Ha nem szeretnénk bekapcsolni a tűzhelyet, a tortilla akkor is jó barátunk, lesz belőle szendvics, csak rétegezni és tekerni kell. A képen látható verzióban krémsajt, sonka, lilahagymalekvár, mézes mustár és saláta van, de itt aztán tényleg jöhet bármi, ami a hűtőben található szendvicsalapanyag. Néhány változat: sajtos-zöldséges reszelt sajtokkal és zöldségekkel, tonhalas majonézzel, alma és szárzeller darabokkal, húsos többféle felvágottal, sajttal, majonézzel és rukkolával. 

Burrito, fajita és társai
A klasszikus feladatát természetesen az uzsonnásdobozban is betölti a tortilla. Ezt a megoldást érdemes az előző esti vacsorával kombinálni, kihasználva az örökérvényű törvényt, hogy a győztes csapatot nem változtatjuk meg. Ha este szerette, vagy akár magának összeállította a gyerek a burritóját, jó eséllyel látja szívesen napközben is. A másik lehetőség, hogy az előző esti vacsora egyes elemeit mentjük át az uzsonnásdobozba egy tortillába tekerve. Ezt történt a képen látható szendviccsel is, a sült hús mellé némi sült zöldség és saláta került.
   

#csatlakozz!

...a programhoz!

20 perc. Ennyi elég arra, hogy megőrizd az egészségedet, ráadásul a testi-lelki harmóniához vezető úton mi is a segítségedre leszünk! Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, hogy az elsők között olvashasd legfrissebb cikkeinket, nézhesd meg mentoraink videóit. Ezekben szuper 20 perces tippeket adunk, amelyekkel a fittség és a jókedv észrevétlenül a mindennapjaid részévé válhat.

...a Facebook-csoporthoz!

Oszd meg a tapasztalataid, beszélgess szakértő mentorainkkal, legyél része egy pörgős, egymást támogató közösségnek!

...az Instagram oldalunkhoz!

Nemcsak nézni jó: az inspiráló tartalom mellett olyan gyakorlati ötletek várnak, amiket te is beilleszthetsz a hétköznapokba!