Skip to main content

Nyaralás és sport?

Kedves Naplóm!
Már alig vártam, hogy megtegyem az első tollvonást a vakítóan fehér lapjaidon, mert akkor ez azt jelenti, hogy végre nyaraluuunk!
Igaz, hogy csak egy hétre szabadultam ki a mókuskerékből, de a csomagok számából úgy tűnhet, mintha minimum egy hónapra utaztunk volna el. Csak a sportos gönceim elfoglaltak egy komplett sporttáskát. Imádom futócipőben felfedezni azt a környéket, ahol nyaralok.

Hétfő

Sikeresen megérkeztünk Balatonfüredre, és elfoglaltuk az apartmanunkat. Imádom a Balaton-felvidéket, és már útközben azt nézegettem, hogy merre fogok szaladgálni, és milyen egyéb sportolási lehetőségeket kínál nekünk ez vidék. Banánérlelő meleg volt, úgyhogy napközben vizet kívánt a kis testünk, kívül és belül is. Nem is volt kérdés, hogy célpontunk a strand volt, ahol a pancsolás mellé beiktattunk egy kis vízibicajozást is. A gyerekek nagyon élvezték, és szerintem ez az a program, ahol a felnőttek is újra gyerekké válhatnak. El sem hittem, hogy mennyire elfáradtam a folyamatos ugrálástól és az úszkálástól. Azt terveztem, hogy este elmegyek futni, de inkább áttoltam holnap reggelre, mert már csak egy finom vacsorára és egy hűsítő zuhanyra vágytam. Drága Naplóm, megyek is aludni, mert holnap jó korán fog ébreszteni a telefonom.

Kedd

Húúú, hol is kezdjem, a mai nap is elég hosszúra sikerült. Hajnalban, mint a párduc, úgy ugrottam ki az ágyból, amikor megszólalt az ébresztőm. Egy darabig azért ücsörögtem az ágy szélén, de alapvetően hamar harcidíszbe öltöztem és gyorsan kilökdöstem magam az ajtón, mert félő volt, hogyha sokat totojázok, még visszadőlök. Tihany felé vettem az irányt, és a bringautat taposva már nagyon örültem, hogy elindultam, mert a gyönyörű táj, a hűs hajnali levegő, és az egyre közeledő Tihanyi Apátság látványa magával ragadó volt. Nem akartam sokat futni, így 8 kilinél visszafordultam és egy 16-ost sikerült összeszaladgálnom. Még nem volt 8 óra, amikor visszaértem, de már eszméletlen ereje volt a napnak. Egy gyors tusolás után nagyon jól esett a reggeli a családdal. A nap hátralevő részében megint a vízé volt a főszerep. Fürdőzés közben ámuldozva néztem a SUP-osokat. Kedves Naplóm! Úgy érzem, felkészültem a SUP-ozásra! Egy életem, egy halálom, holnap valahogy én is megszelídítek egy ilyen deszkát!

Szerda

Drága Naplóm! Megcsináltaaaam!!!! Kipipálhatom a bakancslistámon a SUP-ozást! Lementünk a partra, kibéreltük a deszkát, én pedig csak álltam, és néztem, mint borjú az újkapura. Hála az égnek a kölcsönzős fickó kiszúrta a tanácstalanságomat, és a segítségemre sietett. Az első lépés az volt, hogy elhelyezkedtem a SUP-on törökülésben, és közelebbről is megismerkedtem az evezővel. A következő lépés, hogy kiegyenesített háttal a sarkamra ültem, és megszoktam ezt az új pozíciót. Amikor már magabiztos voltam, megtörtént a csoda: talpra álltam… ÉS!... nem estem le! Óvatosan tettem egy kis kört, sőt, a végére már az evezőt is ügyesen használtam. Állati menőnek éreztem magam! 😊 Rendesen elfáradtam a nagy koncentrálásban és egyensúlyozásban, úgyhogy ma este sem kell elringatni, eldőltem, mint egy krumpliszsák. (5 Tuti vízisport)

Csütörtök

Kedves Naplóm! Ezt nekem senki nem mondta, hogy a SUP ilyen izomlázat okoz. Olyan helyeken sajgok, amiről még csak nem is tudtam. Még az a szerencse, hogy mára egy geocaching napot terveztünk, és hála az egész országot behálózó játéknak, Füreden is keresgélhettük a ládikákat. Estére egész szépen tudtam már járni, úgyhogy holnap újra a futásé a főszerep. Jó éjt! (Tudnivalók a geocachingről)

Péntek

Naplócskám! A mai napom is állati jól telt. Ma terepre vágytam, és a legnagyobb örömömre Tihanyból indul is egy instant kör, amelynek a 15 km-es távja egy szív alakot rajzolva fűzi fel a földnyelv páratlan látnivalóit. Láttam mindent a Tihanyi Apátságtól kezdve, a Belső-tavon és az Aranyház gejzírkúpon át, a magaslatok, és az Őrtorony-kilátó nyújtotta lebilincselő panorámán keresztül, egészen a Barátlakások rejtélyes romjaiig. Azért szeretem ezeket az instant túrákat, mert akár egyénileg vagy közösségben, bármikor teljesíthetőek. A szervezők adnak hozzá részletes útvonalleírást és tracket, amit rá tudok tölteni az órámra, és így olyan csodás helyekre is eljutok, ahová magamtól talán sosem. Pazar élmény volt!

Szombat

Drága Naplóm! El sem hiszem, hogy holnap már indulunk haza. Igazi családi programot találtunk ki mára, egy kalandparkba látogattunk el. Csak másztunk, másztunk és másztunk. Először egy 9 méteres mászótorony tetejére küzdöttük fel magunkat, utána a kalandösvényeken kúsztunk, másztunk, kapaszkodtunk. A kezdő pályák után mindig emeltük a tétet, egészen addig, amíg a haladó szintig el nem jutottunk. A profi pályákhoz már nem volt érkezésünk, de így is sikerélményben gazdagon bújtunk ki a beülőkből. A Magyar Történelmi Tanösvénnyel, és egy kis íjászkodással zártuk ezt a tartalmas napot. Kipurcantuk mindannyian. De jót fogunk pihenni, ha hazaértünk! :D

Vasárnap

Kedves Naplóm! Ezeket a sorokat már itthon írom, miközben gőzerővel dolgozik a mosógép, és lassan minden a helyére kerül. Képzeld el, reggel még elbringáztunk Almádiba fagyizni, és így búcsúztunk el a Balcsitól. Miközben visszafelé tekertünk, végiggondoltam, milyen gyönyörű helyeken jártunk, és hálásan gondoltam vissza a nyaralásunk minden percére. Nagyon örülök, hogy a lapjaidon megőrzöd nekem, hogy milyen sportosan töltöttem ezt a hetet, és ha az unokáim megkérdezik, hogy „Merre utazgattatok annak idején, Mama?”, akkor szépen leporollak, és Te segítesz majd felidézni ezeket a pillanatokat.

#csatlakozz!

...a programhoz!

20 perc. Ennyi elég arra, hogy megőrizd az egészségedet, ráadásul a testi-lelki harmóniához vezető úton mi is a segítségedre leszünk! Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, hogy az elsők között olvashasd legfrissebb cikkeinket, nézhesd meg mentoraink videóit. Ezekben szuper 20 perces tippeket adunk, amelyekkel a fittség és a jókedv észrevétlenül a mindennapjaid részévé válhat.

...a Facebook-csoporthoz!

Oszd meg a tapasztalataid, beszélgess szakértő mentorainkkal, legyél része egy pörgős, egymást támogató közösségnek!

...az Instagram oldalunkhoz!

Nemcsak nézni jó: az inspiráló tartalom mellett olyan gyakorlati ötletek várnak, amiket te is beilleszthetsz a hétköznapokba!