Skip to main content

NE őrülj bele, élvezd!

Karácsonyi túlélőlista haladóknak

NE indulj el délután 4 után kocsival, a központ irányába, mert szinkronban fog felforrni a motor hűtővize az agyvizeddel, és heves gesztikulációk közepette fogod kutatni kedves autóstársaid családfáját! – Inkább rendelj online, kérj házhoz szállítást, vagy találj egy olyan időpontot, amikor ki tudsz szabadulni fél órára, hogy a legéletbevágóbb dolgokat elintézd!

NE akarj még egy, még nagyobb, még szebb, még drágább ajándékot beszerezni, és semmiképpen se menj hétvégén nagy bevásárlóközpontba vagy plázákba, mert a tömegtől, tolakodástól, furakodástól nemhogy az ünnepi hangulatod nem fog megérkezni, de még az élettől és az emberektől is el fog menni a kedved! – A karácsonynak nem az ajándékokról kellene szólnia, pláne nem az egymásra licitálásról! Sokkal boldogabb és mélyebben megmaradó élményeket lehet szerezni egyszerű, filléres, kreatív meglepetésekkel.

NE állíts be reggel ébresztőt, és ne tűzz ki magadnak felesleges időpontokat, hogy márpedig dec. 24. 11:30-ra a karácsony fának 90 fokos szögben, tökéletes pompájában kell állnia a szoba neki szentelt sarkában! – KARÁCSONY VAN! Végre az évben, a nyári szünet óta először az az alkalom, amikor mindent egy kicsit el lehet és el is kell engedni. Ezerszer több esélye lesz a varázsnak, hogy hatalmába kerítsen, ha 10:23-kor kelsz ki az ágyból (a kisgyerekeseket itt elvesztettük), és a fát is pizsamában, kócosan, borostásan díszítitek fel, anélkül, hogy bárkinek, de leginkább a saját (felesleges) elvárásaidnak szeretnél megfelelni.

NE szervezz le egy napra reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora megjelenést a rokonság különböző tagjaival, pláne, ha még (akár városon belüli is) utazgatások is nehezítik a terepet, mert csak elaprózódsz, rohansz, és minőségi időt senkivel nem fogsz tölteni! – Egy nap - egy család elven még akkor is jut mindenkire idő, ha már 24-én indul a körmenet. Kis előretervezéssel és némi logisztikával simán össze lehet hozni, hogy ne szakadj apró darabokra.

NE készíts kilenc fogásos, degusztációs menüt 5 órán át lassan főzött fácánlevesből, 8 órán át konfitált kacsából, 12 órán keresztül sous-videált marhából, és 3 napig pácolt libamájból, amit a 2 napja összeállított bejglivel szeretnél lefojtani! – Idén legyél te a kivétel, aki nem szakítja meg Michael Bublét, hogy feltegye a “szedjél-vegyél-egyél” sláger végtelenített változatát. December 26-án már úgyis mindenki zsírral fog álmodni, és kell egy üdítő kivétel, aki nem 2 nap alatt akarja egy kisebb etiópiai falu egész éves ételmennyiségét az asztalra varázsolni.

#csatlakozz!

...a programhoz!

20 perc. Ennyi elég arra, hogy megőrizd az egészségedet, ráadásul a testi-lelki harmóniához vezető úton mi is a segítségedre leszünk! Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, hogy az elsők között olvashasd legfrissebb cikkeinket, nézhesd meg mentoraink videóit. Ezekben szuper 20 perces tippeket adunk, amelyekkel a fittség és a jókedv észrevétlenül a mindennapjaid részévé válhat.

...a Facebook-csoporthoz!

Oszd meg a tapasztalataid, beszélgess szakértő mentorainkkal, legyél része egy pörgős, egymást támogató közösségnek!

...az Instagram oldalunkhoz!

Nemcsak nézni jó: az inspiráló tartalom mellett olyan gyakorlati ötletek várnak, amiket te is beilleszthetsz a hétköznapokba!