Skip to main content

8 programtipp az utolsó hideg hetekre


Hamarosan elérkezik a március, a meteorológiai tavasz első hónapja, amikor is újra élvezhetjük a nap simogató sugarait, napról napra zöldebb lesz a fű, megjelennek a rügyek az ágakon és a madarak is vidáman csiripelnek majd. Beleszagolunk a levegőbe és érezzük a tavasz illatát.

Végre rövidül a gyermekekkel az elindulási idő is, hála annak, hogy hamarosan nyári álomra küldjük az overálokat és kesztyűket. A tavasszal együtt hamarosan kinyílik a lehetőségek tárháza programok szervezésére, a természetben való időtöltésre is. De addig még aludnunk kell sajnos párat.

Ha már nektek is elegetek van viszont a téli begubózásból, lustálkodásból akkor nézzétek meg az alábbi kis gyűjteményemet, hogy milyen programokkal dobhatjuk fel az utolsó téli napokat

1. Irány egy múzeum! Tudtátok, hogy nemcsak nemzeti ünnepeken, hanem havonta egyszer ingyenes a családi belépés több múzeum állandó kiállításaira? Például a Természettudományi Múzeumban minden hónap 1. vasárnapja ingyenes a családoknak.
További információ: http://www.nhmus.hu/hu/ingyenes_latogatasok

2. Örömmel, nevetéssel, soha nem látott trükkökkel és mutatványokkal vár a Fővárosi Nagycirkusz. A XIII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál lenyűgöző versenyprodukcióiból állították össze a cirkusz tavaszi műsorát, melyet március 15-ig nézhetünk meg.
További információ: https://www.fnc.hu/musorunk/musorunkrol

3. Ragadjon el kicsit és nagyot a színház miliője néhány órára! Az én két kedvencem gyerekdarabok tekintetében a Kolibri és a Center Színház.
További információ:
https://kolibriszinhaz.hu/
http://www.centerszinhaz.hu/

4. Fedezzünk fel egy barlangot! A Pál-völgyi 5 éves kor felett látogatható, de a Szemlő-hegyi-barlangot babakocsival is végig lehet járni. Így a család minden tagja részt vehet egy jó kis barlangtúrán.
További információ:
https://www.dunaipoly.hu/hu/helyek/bemutatohelyek/pal-volgyi-barlang
http://www.dunaipoly.hu/hu/helyek/bemutatohelyek/szemlo-hegyi-barlang

5. Lessetek be a kulisszák mögé egy látogatóközpontba! Szülőt és gyermeket egyaránt elbűvölhet egy olyan program, amely során bepillantást lehet nyerni például a filmgyártás lenyűgöző világába, vagy a repülőtér titkos helyszíneibe, esetleg egy pékség mindennapjaiba. Kulisszatitkokra fel!
További információ:
http://kordafilmpark.hu/
https://lipotipekseg.hu/
https://www.repterlatogatas.hu/

6. Ha esik a hó, akkor szánkóra fel! Ha itthon nem esik, akkor se csüggedjünk, csupán néhány órás autóútra már találunk olyan terepet, ahol a ródli a pályán lehet.
A mi kedvencünk az ausztriai Semmering-Hirschenkogel: https://sielok.hu/siterep/semmering/

7. Egy téli túrának is megvan a varázsa. Sétáljatok a tanösvényeken, vagy egy túraútvonalon és gyönyörködjetek a csodás téli tájban!

8. Csobbanni télen is ér! A nyári pancsolások már feledésbe merültek, de számos fürdő télen is igazi felüdülést kínál gyereknek és felnőttnek egyaránt. Budapesten és vidéken is sok-sok lehetőség közül választhatunk. A debreceni Aquaticum Élmányfürdő, a Gyulai Várfürdő és a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő szerepel a mi kedvenceink között.

#csatlakozz!

...a programhoz!

20 perc. Ennyi elég arra, hogy megőrizd az egészségedet, ráadásul a testi-lelki harmóniához vezető úton mi is a segítségedre leszünk! Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, hogy az elsők között olvashasd legfrissebb cikkeinket, nézhesd meg mentoraink videóit. Ezekben szuper 20 perces tippeket adunk, amelyekkel a fittség és a jókedv észrevétlenül a mindennapjaid részévé válhat.

...a Facebook-csoporthoz!

Oszd meg a tapasztalataid, beszélgess szakértő mentorainkkal, legyél része egy pörgős, egymást támogató közösségnek!

...az Instagram oldalunkhoz!

Nemcsak nézni jó: az inspiráló tartalom mellett olyan gyakorlati ötletek várnak, amiket te is beilleszthetsz a hétköznapokba!