Skip to main content

Mindenhol jó, de most a legjobb otthon

Az utóbbi hetekben kicsit lelassult a világ.
Mindenki, aki csak teheti visszahúzódik otthonába és várja, hogy vége legyen ennek a rossz álomnak.
A családdal mi is több mint egy hete itthon vagyunk és igyekszünk hasznosan tölteni a mindennapjainkat. Apa még eljár dolgozni, de már ő sem ugyanazon a fordulatszámon pörög, mint korábban.
A sulis tennivalóknak, az otthoni teendőknek és a saját munkámnak köszönhetően hamar „tartása” lett a hétköznapoknak. Kialakult egy napirend, amit hellyel-közzel sikerül is betartani.
A Kr. előtti időkben, (Kr. ez esetben Koronát jelent!) 😉 általában mindig dolgoztam hétvégén. Jelenleg minden időmet itthon töltöm, így rám szakadt egy nagy kupac szabadidő, amit szeretnék a lehető legoptimálisabban eltölteni.
Megosztom veletek azt a „to do” listát, amit magamnak írtam össze erre az időszakra:

1. Ruhásszekrény kipakolása, szanálás és szigorúan csak azok a darabok kerülhetnek vissza, amelyeket tényleg használni fogok.
2. Gyerekek szekrényeivel ugyanaz a terv, mint a sajátommal.
3. A gyerekek kiválogatott ruháit méret szerint összecsomagolom és elrakom a rokongyerekeknek és ismerősöknek. A saját ruháimat is összerakom és amint lehet, leadom a Máltai Szeretetszolgálatnál.
4. Kimosok mindent IS! Olyan rég láttam már a szennyeskosár alját, hogy szerintem pezsgőt bontok, miután megpillantottam. 😀
5. Kivasalok mindent IS! 😀😀
6. A konyha több napos projekt lesz. Ebbe a gyerekeket is be fogom vonni.
7. A hűtőtakarításra igazi kihívásként tekintek, mert sosem volt még ennyire tele. 😀
8. Kipróbálok új sütirecepteket.
9. Itt a jó idő, így egy nagy ágyneműmosást is beiktatok. Imádom, amikor csordultig vannak napsugárillattal a párnáink és a takaróink.
10. Könyvespolc-takarítás is lesz, és nem csak ott, ahol a pap táncol. Szépen lepakolom a könyveket és végig „bútorápolózom” az összes szekrényt.
11. Ha már lepakoltam a könyveket, akkor egy kupacba rakom azokat a példányokat, amelyek már régóta türelmesen várják, hogy elolvassam őket. Végre lesz időm olvasgatni.
12. Megnézem azokat a filmeket, amelyekkel már régóta szemeztem, csak időhiány miatt mindig le kellett mondjak róluk.
13. Kifestjük a lakást. De tényleg! Régóta tervezzük már, a festék is megvan, időnk, mint a tenger… Itt a remek lehetőség.
14. Végre kimegyünk a kertbe bogarászni egy kicsit. Nem vagyok egy nagy kertészkedős típus, de a friss tavaszi időben jól esik kint matatni a kertben.
15. Ablakpucolás…no komment! 😀😀
16. Régóta tervezem, hogy egy kicsit kigyúrom az angol nyelvtudásomat és végre lett rá időm.
17. A laptopomat is ráncba szedem. Szépen dokumentumokba rendezem az elkóborolt fájlokat, törlöm, ami nem kell, vírust is írtok 😀, és rendet rakok az életem ezen szegmensében is.
18. Az e-mail fiókomra is ráfér a nagytakarítás. Itt is rendszerezem, amit csak lehet.
19. A bazi nagy rendrakás közepette arra is időt szeretnék fordítani, hogy önmagamban is helyre rakjam azokat a dolgokat, amelyek az utóbbi időben bántottak, jól vagy rosszul érintettek és különféle érzéseket váltottak ki belőle. A külvilág mellett talán még fontosabb, hogy belső világunkban is rend és letisztultság uralkodjon. Talán ezzel is kellett volna kezdenem ezt a listát. A belső harmónia és rendezettség alapfeltétele annak, hogy jól tudjunk működni a külvilágban.
20. … ezt a pontot rátok bízom! Ti mit tartotok még fontosnak ebben az időszakban? Milyen jótanáccsal, tippel járulnátok hozzá a listámhoz?

Hiszem, hogy ez az időszak, amit most élünk, tanít minket valamire.
Mindenki más feladatot kap és ha elég lelkiismeretesen és kellő odaadással készítjük el a leckénket, akkor biztosan meg lesz a jutalma. Az élet bölcs és nagyon jó tanár.
Vigyázzatok nagyon magatokra, egymásra!
Amint újra szabadok leszünk, várlak titeket a hegyen és megmutatom nektek az összes áltatam ismert erdei ösvényt.

#csatlakozz!

...a programhoz!

20 perc. Ennyi elég arra, hogy megőrizd az egészségedet, ráadásul a testi-lelki harmóniához vezető úton mi is a segítségedre leszünk! Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, hogy az elsők között olvashasd legfrissebb cikkeinket, nézhesd meg mentoraink videóit. Ezekben szuper 20 perces tippeket adunk, amelyekkel a fittség és a jókedv észrevétlenül a mindennapjaid részévé válhat.

...a Facebook-csoporthoz!

Oszd meg a tapasztalataid, beszélgess szakértő mentorainkkal, legyél része egy pörgős, egymást támogató közösségnek!

...az Instagram oldalunkhoz!

Nemcsak nézni jó: az inspiráló tartalom mellett olyan gyakorlati ötletek várnak, amiket te is beilleszthetsz a hétköznapokba!