Skip to main content

Stresszmentes otthon karácsonyra

Szerintem az ünnepek előtti időszakban a szokásosnál is többen vagyunk, akik szeretnénk egy rendezett, stresszmentes otthonban tölteni az előttünk álló napokat.
Ehhez nem még több csilli-villi tárolóra lesz szükség, hanem kevesebb felesleges holmira. Kezdjük az alapoknál a folyamatot!

𝐌𝐢𝐛𝐨̋𝐥 𝐭𝐮𝐝𝐡𝐚𝐭𝐨𝐝, 𝐡𝐨𝐠𝐲 𝐭𝐮́𝐥 𝐬𝐨𝐤 𝐟𝐞𝐥𝐞𝐬𝐥𝐞𝐠𝐞𝐬 𝐡𝐨𝐥𝐦𝐢 𝐯𝐞𝐬𝐳 𝐤𝐨̈𝐫𝐛𝐞?
✔️Ha körbenézel az otthonodban, azonnal feszült leszel.
✔️Ha nem szívesen hívsz magadhoz vendégeket.
✔️Ha sosem találsz meg otthon semmit.
✔️Ha a takarítást mindig hosszas rendrakással kezded.

Akármilyen meglepő, de nem szabad azzal kezdeni a folyamatot, hogy egyből neki esel a leginkább zavaró dolgoknak, mert ezek gyakran szentimentális tárgyak. Kötődsz hozzájuk, nehéz elengedni őket. 𝐊𝐞𝐳𝐝𝐝 𝐚 𝐥𝐞𝐠𝐤𝐨̈𝐧𝐧𝐲𝐞𝐛𝐛 𝐝𝐨𝐥𝐠𝐨𝐤𝐤𝐚𝐥! Melyik az a helyiség, amelyiket a legkönnyebben átnézed érzelmi hatás nélkül?
Talán a fürdőszoba.
Talán a kamra.
Kezdd ott!

A megválás gyakorolható. Ha már ért sikerélmény és rájössz, hogy a kevesebb tényleg több a számodra, akkor majd sokkal könnyebb lesz megválni azoktól a dolgoktól is, amikhez érzelmileg kötődsz. De ne rohanjunk ennyire előre, van ugyanis egy nulladik lépés is.

A folyamatnak mindössze 20%-a az, amikor valóban cselekszünk és megválunk a konkrét tárgyaktól! A legelső (vagy nulladik) lépés 𝐚 𝐠𝐨𝐧𝐝𝐨𝐥𝐚𝐭𝐢 𝐟𝐞𝐥𝐤𝐞́𝐬𝐳𝐮̈𝐥𝐞́𝐬. Azt már biztosan tapasztaltad, hogy a környezeted hatással van a gondolataidra, a hangulatodra. De szerencsére ez fordítva is igaz: a gondolataink hatással vannak a környezetünkre. Ha fejben készen állunk és tudjuk, hogy mit szeretnénk magunk körül látni, akkor a környezetünk is ehhez fog alakulni.

Ezután érdemes 𝐮́𝐣 𝐞́𝐫𝐳𝐞𝐥𝐦𝐢 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐩𝐞𝐤𝐭𝐢́𝐯𝐚́𝐭 𝐟𝐞𝐥𝐚́𝐥𝐥𝐢́𝐭𝐚𝐧𝐢 és elszakadni attól a gondolattól, hogy a tárgyak jelentik a biztonságot. Találd meg a biztonságot saját magadban! Tudatosítsd magadban, hogy nem te vagy a tárgyaidért, hanem a tárgyak vannak érted. Ha ez sikerül, az igazi szabadságot ad, ami után neki állhatsz 𝐦𝐞𝐠𝐭𝐞𝐫𝐯𝐞𝐳𝐧𝐢 𝐚 𝐦𝐢𝐧𝐢𝐦𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚́𝐥𝐚́𝐬 𝐟𝐨𝐥𝐲𝐚𝐦𝐚𝐭𝐚́𝐭. Gondold át, hogy mikor lesz rá időd vagy hogyan tudod rá megteremteni? Mi lesz a felesleges tárgyak sorsa? Próbálj minél kevesebb dolgot kidobni, inkább találj neki új gazdát, add adományba vagy ajándékba.

Készen álltok?

#csatlakozz!

...a programhoz!

20 perc. Ennyi elég arra, hogy megőrizd az egészségedet, ráadásul a testi-lelki harmóniához vezető úton mi is a segítségedre leszünk! Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, hogy az elsők között olvashasd legfrissebb cikkeinket, nézhesd meg mentoraink videóit. Ezekben szuper 20 perces tippeket adunk, amelyekkel a fittség és a jókedv észrevétlenül a mindennapjaid részévé válhat.

...a Facebook-csoporthoz!

Oszd meg a tapasztalataid, beszélgess szakértő mentorainkkal, legyél része egy pörgős, egymást támogató közösségnek!

...az Instagram oldalunkhoz!

Nemcsak nézni jó: az inspiráló tartalom mellett olyan gyakorlati ötletek várnak, amiket te is beilleszthetsz a hétköznapokba!