Skip to main content

Megterveztem és mégsem úgy alakult – ismerős?

Van, aki mindent előre megtervez a legapróbb pontossággal és van, aki nem. A "megterveztem és mégsem úgy alakult" sokunkkal előfordult már. Amúgy is minden kockázatos: az előre tervezés, a határidőnapló, mert annyi minden történhet velünk, amire totál nem számítunk. Leegyszerűsítve: a "tervezős" élet.

Természetesen nem azzal jövök most, hogy spontán élni a legtutibb életforma és előre tervezni bűn. Nincs igazságosztás, főleg nem olyan kérdésekben, hogy hogyan kellene élnetek.

Mindössze annyi legyen most a gondolkodnivaló, hogy nem kell mindig ragaszkodni az előre eltervezett, betáblázott, kiplakátozott, mások által nagyon jól csinált és bevált dolgokhoz.

Gondolj vissza, előfordult olyan eset, hogy előre elterveztél valamit és az nem úgy alakult, hanem valahogy tök máshogy?

És? Jó volt? Akkor meg? Nem ezeket meséled utána minden unalmas baráti beszélgetésnél? Nem ezeken nevetsz magadban, amikor egyedül ücsörögsz otthon? Akkor meg?

A legnagyobb baj ezekkel mindig az, hogy ahhoz, hogy letedd a táblázatodat, ki kell lépned a komfortzónádból. És azt utálod.

Mert fáradt vagy,
mert nem szeretnek,
mert nincs pénzed,
mert (hülye) bolond mindenki.
Mert kockázatosnak ítéled.

Miközben pont az a kockázatos, ha mindig, mindenhez ragaszkodsz. Mert tiszta ideg vagy, ha valami nem úgy alakul, ahogy már két hónapja eltervezted és azóta ezt várod. És ha ideges vagy állandóan, akkor az nagyon látszik rajtad. És elkezdenek kerülni az emberek. Először a távoli ismerősök, utána az egyre közelebb állók. Te pedig nem tudod, hogy miért történik veled már megint ez a sok negatív dolog.

Miközben, ha egy kicsit hátralépnél (kívülről figyelnéd néha a veled történő eseményeket és azok következményeit), és most jönnél be a szobába, akkor lehet, hogy a spontán megoldást választanád. Mert azért benned van az őrület. Vagy legalábbis egyszer régen biztos, hogy benned volt.

#csatlakozz!

...a programhoz!

20 perc. Ennyi elég arra, hogy megőrizd az egészségedet, ráadásul a testi-lelki harmóniához vezető úton mi is a segítségedre leszünk! Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, hogy az elsők között olvashasd legfrissebb cikkeinket, nézhesd meg mentoraink videóit. Ezekben szuper 20 perces tippeket adunk, amelyekkel a fittség és a jókedv észrevétlenül a mindennapjaid részévé válhat.

...a Facebook-csoporthoz!

Oszd meg a tapasztalataid, beszélgess szakértő mentorainkkal, legyél része egy pörgős, egymást támogató közösségnek!

...az Instagram oldalunkhoz!

Nemcsak nézni jó: az inspiráló tartalom mellett olyan gyakorlati ötletek várnak, amiket te is beilleszthetsz a hétköznapokba!