Skip to main content

Kilépni a komfortzónádból?! Lehetőség!

Hogy milyen lehetőségeket rejt, ha kilépsz a komfortzónádból, csak akkor tudod meg, ha már megtetted. Korábban számomra elképzelhetetlennek tűnt, hogy önszántamból fussak akár csak 1 km-t is, de amikor egyik futó ismerősöm benevezett a debreceni WizzAir versenyre, arra gondoltam, hogy itt a lehetőség, miért ne, próbáljuk meg! Soha, semennyire nem voltam sportember, de a „kényszer” nagy úr, ott volt előttem a cél, amelynek meg akartam felelni! Ha sikerül a teljesítmény, bebizonyosodik, hogy képes vagyok rá, bónuszként ott az érem, ami minden befutónak jár, muszáj megpróbálnom!

Mivel a párom is kedvet kapott, együtt kezdtünk el készülni a versenyre. Ez dupla motiváció volt, hiszen húztuk egymást akkor is, ha olykor fáradtak voltuk, vagy nem volt hozzá túl sok kedvünk: bíztattuk egymást, hogy közeleg a verseny, irány készülni!

Pár hét után elérkezett a verseny napja, úgy álltam rajthoz, hogy csak érjek célba, bármilyen eredménnyel, de meg kell csinálni! Jó kis adrenalinlöket volt a sok emberrel együtt hallgatni a visszaszámlálást: ..3..2..1… kürtszó!

A pályán csak te vagy, csak magadban bízhatsz, előtted áll a táv, és hiszed, hogy teljesíteni tudod. Egyre fogynak a kitűzött kilométerek, egyre közelebb kerülsz a célodhoz – most már szó szerint, méterben kifejezve is közelebb. :) Aki nem indult még ilyen versenyen, el sem tudja képzelni, mennyire felszabadító és örömteli beérni a célba! 32 perc alatt lefutottam, és habár „csak” 5 km-t vállaltam be, nekem nem várt eredmény volt ez az idő is! Korábban sosem futottam egy huzamban ilyen jó eredményt.

Még a sikeres verseny érzése megvolt, amikor beneveztem a következő versenyemre, az Aldi Női Futógálára, szintén 5 km-en. Ugyanolyan érzések kavarogtak bennem a verseny előtt és után. Boldogsággal töltött el, ahogy a családom a célnál szurkolt és várt. Gyarapítottam az érmeim számát, és ami a legfontosabb, hogy bebizonyítottam magamnak, hogy bármi sikerülhet, csak akarni kell!

Azóta is rendszeresen futok, versenyen kívül is megmaradt és szokássá vált.

Az én tippem az, hogy ha még nem sportolsz rendszeresen, fókuszálj arra, hogy csak az első lépéseket nehéz megtenni! Utána magadtól is kialakul az igény már a mozgásra, és vinni fog a hév! Higgy magadban, sosincs késő elkezdeni! És a siker garantált: már az is, hogy megtetted az első lépéseket, sikerélmény!

Csatlakozz!

A programhoz

20 perc. Ennyi elég arra, hogy megőrizd az egészségedet, ráadásul a testi-lelki harmóniához vezető úton mi is a segítségedre leszünk! Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, hogy az elsők között olvashasd legfrissebb 20 perces tippjeinket, amelyekkel a fittség és a jókedv észrevétlenül a mindennapok részévé válik.

A Facebook-csoporthoz

Legyél része egy tevékeny, egymást tanácsokkal támogató közösségnek!

Az Instagram-kihívásokhoz

A kihívások megerősítenek. Kövesd Instagram-oldalunkat, és nemcsak exkluzív tartalmakról értesülsz majd, de különleges Instagram-kihívásokról is!