Skip to main content

Kezdjetek el beszélgetni!

Le lehet élni egy életet úgy, hogy nem beszélgettek. Provokatív kijelentésnek tűnik, amit írok, de vállalom. Máris megmagyarázom, mielőtt legyintenétek: a lányok és a fiúk között (kissé általánosítok most) igenis van különbség abban is, hogy a lányok (később a nők) sokkal inkább szeretnek és mernek magukról beszélni, tanácsot kérni, mint a fiúk, férfiak.

Minden otthonról indul. Anya vagyok, ráadásul „fiús anyuka”. Emiatt pontosan tudom, hogy egy fiú nem feltétlenül az anyukájával beszéli meg a „titkait”. Nem vele vitatja meg az élet fontos kérdéseit (ja, de, néha igen).
Nemrég olvastam egy cikket, amelyben a pszichológus arról beszél, hogy az igazi férfi nem beszél az érzéseiről, mégpedig azért nem, mert egész gyerekkora arról szólt, hogy „az igazi férfi nem sír, az igazi férfi nem nyafog”. Ha történik valami rossz dolog, az nemes egyszerűséggel: katonadolog.

Aztán egyszer csak azt hallja a fiúgyerek, hogy állj ki magadért, te egy macsó vagy, már most látszik! Nem beszélhet az érzéseiről (hiszen az nem fiús), nem sírhat. Az érzelmek a lányoknál maradnak.

A férfiak (tisztelet a kivételnek) többsége felnőtt korára egyáltalán nem beszél az érzéseiről, nem beszélget csak a praktikus dolgokról vagy arról, ami „férfias”.

Feltehetőleg soha nem lát olyan férfit a családban, aki az érzéseiről beszél vele, aki magáról beszél és nem a körülményekről. És itt a kör bezárul.

Kedves Nők és drága Férfiak! Beszélgessetek, beszéltessétek a gyerekeiteket, merjetek rosszkedvűek lenni, és próbáljatok erről beszélgetni. De merjetek elégedettek is lenni és örülni, mi több: erről beszélni. Mert az igazi férfi pont annyira tud beszélgetni, mint az igazi nő!

#csatlakozz!

...a programhoz!

20 perc. Ennyi elég arra, hogy megőrizd az egészségedet, ráadásul a testi-lelki harmóniához vezető úton mi is a segítségedre leszünk! Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, hogy az elsők között olvashasd legfrissebb cikkeinket, nézhesd meg mentoraink videóit. Ezekben szuper 20 perces tippeket adunk, amelyekkel a fittség és a jókedv észrevétlenül a mindennapjaid részévé válhat.

...a Facebook-csoporthoz!

Oszd meg a tapasztalataid, beszélgess szakértő mentorainkkal, legyél része egy pörgős, egymást támogató közösségnek!

...az Instagram oldalunkhoz!

Nemcsak nézni jó: az inspiráló tartalom mellett olyan gyakorlati ötletek várnak, amiket te is beilleszthetsz a hétköznapokba!