Skip to main content

„Gyermeket nevelni mindenki tud!”

„Gyermeket nevelni mindenki tud.
Annyi embernek sikerült, annyi ember felnőtt. Az életem számos kihívása után, menni fog ez is, mint a karikacsapás.” – gondoltam magabiztosan, miközben egy multinál ültem az irodában, az első babámmal, Miluval a pocakomban.

Aztán 2014. november 25-én megszületett Milu…
Aztán 2015. november 25-én megszületett Réka...
Igen, jól látod. Napra pontosan 1 év különbséggel születtek.

És ahogy a magassarkút eltettem jóidőre a szekrény mélyére, úgy azzal a lendülettel helyeztem a kukába a korábbi elképzeléseimet, elveimet a gyereknevelésről.
És ezzel párhuzamosan pedig dühös voltam az összes, már korábban anyává vált ismerősömre, hogy miért nem mondták, hogy a világ legnehezebb munkájára nyertem felvételt, ráadásul egyszerre két kicsi főnökkel.

A Kicsi és a Pici érkezésével, valamint az anyává válásból adódó egyéb nagy változások miatt, sokszor éreztem azt friss anyukaként, hogy nem tudok megbirkózni ezzel a feladattal. Nem tudok elég jó anyukájuk lenni. Egy ilyen mélyponton született meg bennem az Anya-talpaló oldal gondolata. Nem titkolt szándékom volt az oldallal, hogy „kézen fogjam” a sorstárs anyukákat, a kismamákat és a babát tervező nőket, és motiváló, inspiráló tartalmakkal támogassam őket az anyává válás útján. Hogy olyan eszköztárat adjak a kezükbe, ami segítséget jelent az anyaság hullámvölgyekkel színesitett mindennapjaiban.

Hiszem, hogy az anyaság a világ legcsodálatosabb dolga, de mellette nem könnyű feladat (sőt, tényleg a legnehezebb munka a világon).

Nincsenek mindenki számára működő praktikák, bevált módszerek, mindenkinek meg kell találnia a saját útját anyaként. Az élethelyzetek is folyamatosan változnak: először még a kisbabakor, majd az óvodáskor elérése után a munka-család közötti egyensúlyozás mindennapos kihívásaival találjuk szembe magunkat. És közben sok-sok szerepben egyszerre kell helyt állnunk.

Azt vallom, hogy nem tökéletes anyára/társra van szüksége a családunknak, hanem kiegyensúlyozott, boldog anyákra, nőkre. Hiszen a gyermekek (és gyakran az apukák is) átveszik az anyuka rezgéseit. Ezért nőként, anyukaként különösen fontos, hogy testileg-lelkileg jól érezzük magunkat.

Azt szoktam mondani, hogy csak olyan spájzból lehet adni, ami fel van töltve.
Ügyesen kell tehát zsonglőrködnünk az időnkkel és az energiáinkkal.

Az MKB #20percegészség program keretén belül így a küldetésem az, hogy a család, valamint a saját és a családdal együtt töltött minőségi idő témákban olyan tippeket, praktikákat, saját élményeket osszak meg veletek, amik inspirálnak, támogatnak vagy megnevettetnek, de legfőképpen hozzásegítenek benneteket ahhoz, hogy kiegyensúlyozottabb életet élhessetek.

Mert igen: gyereket nevelni mindenki tud, de legfőképp azok, akiknek még nincs.
És általában mindenkinek is van egy jó tanácsa hozzá. Nekem csak egy tanácsom van: csináld úgy, hogy neked jó legyen. Mert abban hiszek, hogy ha anya jól van, mindenki jól van a családban!

#csatlakozz!

...a programhoz!

20 perc. Ennyi elég arra, hogy megőrizd az egészségedet, ráadásul a testi-lelki harmóniához vezető úton mi is a segítségedre leszünk! Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, hogy az elsők között olvashasd legfrissebb cikkeinket, nézhesd meg mentoraink videóit. Ezekben szuper 20 perces tippeket adunk, amelyekkel a fittség és a jókedv észrevétlenül a mindennapjaid részévé válhat.

...a Facebook-csoporthoz!

Oszd meg a tapasztalataid, beszélgess szakértő mentorainkkal, legyél része egy pörgős, egymást támogató közösségnek!

...az Instagram oldalunkhoz!

Nemcsak nézni jó: az inspiráló tartalom mellett olyan gyakorlati ötletek várnak, amiket te is beilleszthetsz a hétköznapokba!