Skip to main content

Szabadtéri jóga kezdőknek

Szabadtéren még az is szeret jógázni, aki egyébként nem. Aki pedig már gyakorol, akár kezdő jógás, akár haladóbb, körömrágva várja a jó időt tavasszal, hogy kiszabadulhasson, és kidobhassa a jógamatracát a rétre.

Miért jó kint jógázni?

- Levezeti a stresszt.
- Jó a levegő.
- Igazi sajátidő (két legyet egy csapásra, ha nincs időd kirándulni, jógázz a kertben).
- Extra adag töltődés és D-vitamin.

Nem mindegy azonban, hogy milyen helyszínt választasz, és mit gyakorolsz. Az alábbi kisokos elsősorban a kezdőknek segít ebben.

1. A helyszín
Sík és árnyas terepet válassz. Hiába tűnik jó ötletnek első körben a napra menni, nem az. Hidd el, se leégni, se napszúrást kapni kobrapóz közben nem buli. Nézz körbe, nincsenek-e más nulla-kettő-négy-soklábúak a fűben, földön, ahol jógázni tervezel, én már próbáltam hangyabolyba ülve meditálni, háááát.... :)

2. A matrac
A legolcsóbb, legegyszerűbb, de kifejezetten jógához kifejlesztett matracot használd, lehet picit vastagabb, mint a benti matrac, ha egyenetlen a talaj, jó szolgálatot tesz majd.

3. Ruházat
Amiben jól érzed magad, de mindenképp legyen nálad pluszban egy vékony, hosszú ujjú felső a végére.

4. Kiegészítők
Víz és napkrém. Előtte is, de víz közben is! A napkrémmel pedig ne csak az arcodat kend be, mert a vádlid, a tarkód is leéghet ám!

5. Mit gyakorolj
Kezdj egyszerűbbel. Ne most akard egyensúlyos pózokkal megváltani a világot. Alapok, de stabilan! Lentről építkezz, laza bemelegítés után négykézlábas, féltérdelős, majd utána az állós pózok jöjjenek, és tényleg vigyázz, egy egyenetlen talajon az egyensúly nem olyan, mint a sík jógateremben! Jól melegítsd be a csuklódat, bokádat is! A végén a nyújtásoknak pedig hagyj jó sok időt! Lélegezz nagyokat, és élvezd a teret magad körül, magadban!

Jó gyakorlást kívánok, ha készült rólad kinti jógás fotó, jelölj be minket rajta, hadd gyönyörködjünk!

#csatlakozz!

...a programhoz!

20 perc. Ennyi elég arra, hogy megőrizd az egészségedet, ráadásul a testi-lelki harmóniához vezető úton mi is a segítségedre leszünk! Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, hogy az elsők között olvashasd legfrissebb cikkeinket, nézhesd meg mentoraink videóit. Ezekben szuper 20 perces tippeket adunk, amelyekkel a fittség és a jókedv észrevétlenül a mindennapjaid részévé válhat.

...a Facebook-csoporthoz!

Oszd meg a tapasztalataid, beszélgess szakértő mentorainkkal, legyél része egy pörgős, egymást támogató közösségnek!

...az Instagram oldalunkhoz!

Nemcsak nézni jó: az inspiráló tartalom mellett olyan gyakorlati ötletek várnak, amiket te is beilleszthetsz a hétköznapokba!