Skip to main content

Egészséges reggeli-/uzsonnaötlet gyerekeknek

Meglátásom szerint a gyerekek bármit megesznek, minden csak tálalás kérdése.

A mai cikkemben elkészítettem nektek három olyan szuper alternatívát müzli helyett, amelyeket minden bizonnyal a gyerkőc is örömmel fogyasztana suli előtt, vagy uzsonnára, amikor hazaér az iskolából! Bármilyen hihetetlen, a szavakkal való játékkal tudjuk leghamarabb megszerettetni velük az egészséges finomságokat.

Mondhatjuk nekik például, hogy ha délután hazaér és jól viselkedett az iskolában, akkor chia puding várja majd otthon. A puding szó szerintem mindenkiben pozitív hatást vált ki, és jelen verzió sokkal egészségesebb, mint a sima cukros, keményítős változat!

1. Epres Chia puding:

Hozzávalók:
- 3 ek chia mag
- 2 dl tej/növényi ital
- 1 tk vanília kivonat
- 4 db eper

Elkészítés:
A chia magot tegyük egy pohárba vagy kis tálba és öntsük rá a tejet/növényi italt. Édesítésre a vanília rúd kikapart belsejét használtam, ebből kevés is elég és máris természetesen édes finomság várja majd a srácokat. Az egészet keverjük el, és hagyjuk állni 1-2 órát, hogy tökéletes pudingállagot vegyen fel a keverék. Fél óránként nem árt átkeverni, nehogy túl sűrű legyen egy-egy ponton a pohárban.
Amikor ezzel megvagyunk, az epret daraboljuk kockákra és rétegezve öntsük egy pohárba vagy tányérba, majd a tetejét megpakolhatjuk a maradék eperrel.

2. Zabos qinoa puding

Hozzávalók:
- 2 ek apró szemű zab
- 2 ek quinoa
- 2 dl tej/növényi ital
- 1 ek eritrit/stevia
- 2 db szilva/áfonya

Elkészítés:
A zabot és a quinoát tegyük egy kisebb lábasba, majd adjuk hozzá az édesítőt és a folyadékot, aztán forraljuk fel a lábasban. Amikor felforr vegyük le, és hagyjuk állni, amíg besűrűsödik a pudingunk. Töltsük ezt is rétegezve pohárba vagy tányérba, majd díszíthetjük áfonyával esetleg szilvával.

3. Rizspuding

Ami nálunk tejberizs néven fut, az angolszász országokban a hangzatosabb rizspudingként ismert. Lehet, hogy ők már alapból a gyerekeknek terveztek kedvezni ezzel a vonzóbb elnevezéssel… Ha jázminrizsből főzzük, növényi tej alappal, akkor sokkal egészségesebb, mint a sima verzió, az íze, állaga, kinézete viszont ugyanaz marad!

Hozzávalók:
- 100 g jázminrizs
- 4 dl növényi ital
- 2 ek eritrit
- 1 db barack
- sok türelem ☺️

Elkészítés:
Sajnos a jázminrizs sem fő meg gyorsabban, mint a sima, így készüljünk fel egy 30 perces tortúrára, mire eléri a kívánt állagot. Ehhez a szokásos módon a rizst tegyük egy edénybe, majd keverjük hozzá az édesítőt, öntsük fel a növényi itallal, és főzzük lassú tűzön, amíg meg nem puhul benne a rizs.
Kihűlést követően tálaljuk valamilyen friss gyümölccsel.

#csatlakozz!

...a programhoz!

20 perc. Ennyi elég arra, hogy megőrizd az egészségedet, ráadásul a testi-lelki harmóniához vezető úton mi is a segítségedre leszünk! Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, hogy az elsők között olvashasd legfrissebb cikkeinket, nézhesd meg mentoraink videóit. Ezekben szuper 20 perces tippeket adunk, amelyekkel a fittség és a jókedv észrevétlenül a mindennapjaid részévé válhat.

...a Facebook-csoporthoz!

Oszd meg a tapasztalataid, beszélgess szakértő mentorainkkal, legyél része egy pörgős, egymást támogató közösségnek!

...az Instagram oldalunkhoz!

Nemcsak nézni jó: az inspiráló tartalom mellett olyan gyakorlati ötletek várnak, amiket te is beilleszthetsz a hétköznapokba!