Skip to main content

Cukormentes kakaós epres piskótatekercs

Egy dekoratív cukormentes süteményt senki sem utasít vissza! Azonban, ha nemcsak szép, hanem finom is, akkor már tuti nyert ügyünk van vele!
Ebben a szellemben alkottam meg ezt a cukormentes kakaós epres piskótatekercset, aminek a receptjét most megosztom veletek.

Hozzávalók:

Tészta:
5 tojás
140 g zabpehelyliszt
60 g kakaópor
50 g eritrit
Krém:
200 ml cukormentes habalap/tejszín
100 g eper
50 g eritrit

Elkészítés:

A piskótához a tojások fehérjét az eritrittel tálas mixerben verjük kemény habbá, majd alacsony fokozaton kevertessük bele a sárgáját is. Végül apránként a liszttel elkevert kakaóport is adjuk hozzá.
175 °C-ra előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt tepsiben süssük 30 percig, majd mielőtt kihűlt, szedjük le a sütőpapírt és egy konyharuhával tekerjük fel, hogy ebben a formában hűljön ki. Így nem fog széttörni, amikor megtöltjük.
Amíg a piskóta sül, az epret tisztítsuk meg, majd kb. 30 ml vízzel egy lábasban tegyük fel főni, ezt követően pedig turmixoljuk össze.

A habalapot az eritrittel verjük kemény habbá, és a kihűlt eperkrémmel dolgozzuk össze, majd kenjük meg vele a piskótát, és tekerjük fel.
2-3 óra múlva szeletelhetjük is.

#csatlakozz!

...a programhoz!

20 perc. Ennyi elég arra, hogy megőrizd az egészségedet, ráadásul a testi-lelki harmóniához vezető úton mi is a segítségedre leszünk! Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, hogy az elsők között olvashasd legfrissebb cikkeinket, nézhesd meg mentoraink videóit. Ezekben szuper 20 perces tippeket adunk, amelyekkel a fittség és a jókedv észrevétlenül a mindennapjaid részévé válhat.

...a Facebook-csoporthoz!

Oszd meg a tapasztalataid, beszélgess szakértő mentorainkkal, legyél része egy pörgős, egymást támogató közösségnek!

...az Instagram oldalunkhoz!

Nemcsak nézni jó: az inspiráló tartalom mellett olyan gyakorlati ötletek várnak, amiket te is beilleszthetsz a hétköznapokba!