Skip to main content

Csavarj egyet a nyári salátákon!

Múlt havi grillpácötleteim nagy sikert arattak köreitekben, így a témához kapcsolódóan most újhullámos, nem mindennapi salátaötleteket hoztam, amivel a következő grillezős eseményen lenyűgözhetitek a többieket!

Nem a megszokott tészta-, vagy görögsaláta, így biztos vagyok benne, hogy első körben meghökkent tekinteteket fogtok kapni a vendégeitektől, de amint megkóstolják az ételt, minden kételyük elillan majd!

Grillezett barackos mézdinnye saláta

Hozzávalók:
150g rukkola
6 db kopaszbarack
2 db mézdinnye (kb. 1 kg)
3 ek kókuszchips

Elsőként felezzük meg a barackokat, magozzuk ki, és vágjuk 6 egyenlő részre őket. Amikor ez megvan, a grillen vagy grillserpenyőben pár perc alatt süssük csíkosra, majd tegyük félre hűlni őket. A mézdinnyét vágjuk ketté, szedjük ki a magokat belőle, és daraboljuk cikkekre, majd még apróbb részekre. Forgassuk össze a rukkolával, majd tegyük hozzá a barackot, és szórjuk meg kókuszchipsszel.



Céklás almasaláta:

Hozzávalók:
150g piros idared alma
150g cékla
15 db pekándió
1 ek chia mag
1 ek szezámmag
150g bébispenót

A jó érett, azaz puha céklát pucoljuk meg nyersen, és vágjuk 1x1cm-es kockákra. Az almát vágjuk négybe, majd távolítsuk el a magházát, és vágjuk fel vékony szeletekre. Egy nagyobb tálba tegyük bele a bébispenótot, ezután tegyük rá a céklakockákat, és szórjuk meg chiamaggal és szezámmaggal. Forgassuk össze, pakoljuk rá az almaszeleteket, és díszítsük a pekándióval.

Törökmogyorós camembertsaláta

Hozzávalók:
60g egész törökmogyoró
150g koktélparadicsom
100g kígyóuborka
125g fokhagymás camembert sajt
150g madársaláta

A koktélparadicsomokat negyedeljük, az uborkát pedig szeletelés után negyedeljük, és forgassuk össze a madársalátával. A vékony cikkekre vágott camembert sajtot tegyük a tál tetejére, és szórjuk rá a durvára tört törökmogyorót.





Avokádós epersaláta

Hozzávalók:
1 db érett avokádó
200g eper
150g spenót
50g hántolt mandula

Az avokádót megpucoljuk, majd kisebb darabokra vágjuk, és elkeverjük a friss spenóttal. Az epreket felezzük, és szintén a spenóthoz adjuk, majd végül az egészet megszórjuk mandulával.

#csatlakozz!

...a programhoz!

20 perc. Ennyi elég arra, hogy megőrizd az egészségedet, ráadásul a testi-lelki harmóniához vezető úton mi is a segítségedre leszünk! Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, hogy az elsők között olvashasd legfrissebb cikkeinket, nézhesd meg mentoraink videóit. Ezekben szuper 20 perces tippeket adunk, amelyekkel a fittség és a jókedv észrevétlenül a mindennapjaid részévé válhat.

...a Facebook-csoporthoz!

Oszd meg a tapasztalataid, beszélgess szakértő mentorainkkal, legyél része egy pörgős, egymást támogató közösségnek!

...az Instagram oldalunkhoz!

Nemcsak nézni jó: az inspiráló tartalom mellett olyan gyakorlati ötletek várnak, amiket te is beilleszthetsz a hétköznapokba!