Skip to main content

Az út maga a cél!

I don’t stop when I’m tired, I stop when I’m done!

Azaz: „Nem akkor hagyom abba, amikor elfáradok, hanem akkor, amikor elvégeztem!” – számomra ezt jelenti a sport, vagyis azt, hogy folyamatosan fejlődjünk, és határainkat feszegetve ismerjük meg jobban önmagunkat. Azt gondolom, hogy a sport erre kiválóan alkalmas, hiszen a komfortzónából kilépve tudsz meg többet önmagadról.

A sport viszonylag későn, 16 évesen lépett be az életembe, de attól a perctől kezdve mindent megteszek, hogy ezt a lemaradást behozzam. Ennek köszönhetően pályakezdőként személyi edzőként kerestem kenyerem, azaz a sport volt a munkám, és a 11 évvel ezelőtti, pénzügyi szektorba történő váltás ellenére sem csak kedvtelésként tekintek a mozgásra, hanem továbbra is – kvázi másodállásként – tartok személyi és csoportos edzéseket. Az utóbbi néhány évben pedig minden követ megmozgatok azért, hogy a sport által közösséget is építsek, illetve, hogy minél több ismerősömet és kollégámat sikerüljön mozgásra és életmódváltásra ösztönözni.

Folyamatosan keresem az új kihívásokat, azért, hogy új dolgokat lássak, tapasztaljak a külvilágról és önmagamról egyaránt.

Pontosan tudom, hogy változás legnehezebb része mindig a kezdés. Hiszek a célkitűzések erejében, hiszen az új kihívások mindig új lendületet adnak!

A legfontosabb, úgy gondolom, hogy legyen egy célunk, hiszen, ha megvan a cél, akkor előbb-utóbb megtaláljuk az oda vezető utat is.

Ahogy kedvenc triatlonos mondásom tartja: „Az út maga a cél!”

A napjaimat mozgással kezdem, ami ugyan korai keléssel jár (minden áldott nap 4:45-kor kelek!), és tudom, hogy szörnyen hangzik, de hozzá lehet szokni, és hosszú távon megéri. Miért is, és hogyan? A válasz a célkitűzés és tervezés. Mindig a cél lebeg a szemem előtt! Nekem is csak 24 óra áll rendelkezésemre, éppen ezért próbálok mindent előre megtervezni, és redukálni életemben a felesleges holtidőket. És ugye azt is mondják, hogy mindenkinek arra van ideje, amire akarja… ;-)

Tippem:
Kelj fel időben és meglátod, mindenre lesz időd, önmagadra, magánéletre, sportra és munkára is. Mindezeken felül óriási plusz, ha a mozgást közösségben/csapatban végzed, hiszen minden egyes holtpontnál ott vannak melletted a(z edző)társaid! :)

#csatlakozz!

...a programhoz!

20 perc. Ennyi elég arra, hogy megőrizd az egészségedet, ráadásul a testi-lelki harmóniához vezető úton mi is a segítségedre leszünk! Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, hogy az elsők között olvashasd legfrissebb cikkeinket, nézhesd meg mentoraink videóit. Ezekben szuper 20 perces tippeket adunk, amelyekkel a fittség és a jókedv észrevétlenül a mindennapjaid részévé válhat.

...a Facebook-csoporthoz!

Oszd meg a tapasztalataid, beszélgess szakértő mentorainkkal, legyél része egy pörgős, egymást támogató közösségnek!

...az Instagram oldalunkhoz!

Nemcsak nézni jó: az inspiráló tartalom mellett olyan gyakorlati ötletek várnak, amiket te is beilleszthetsz a hétköznapokba!