Skip to main content

Az (egyik) első futás…

Kezdő futó voltam, amikor először elmerészkedtem egy igazi futóedzésre.
Addig csak egyedül futottam a magányos köreimet és nagyon furcsa volt egy csapathoz csatlakozni.
Tempóedzés.
Ez volt a kiírva az eseménynél.
Azt sem tudtam, hogy eszik-e vagy isszák.
Hetet ütött az óra és elkezdődött az edzés.
20 perces, laza bemelegítő futással készítettük fel a testünket a ránk váró feladatra.
Ami ezután következett, azt sosem felejtem el.

20 perc erős futás, a maximális pulzusom kb. 85-90 százalékán, stabil egyenletes tempóban, a laktátküszöbön, vagy valamivel alatta. Figyelnem kellett, hogy ne fussak túl lassan, de ne is legyen túl gyors a sebességem. Igyekeztem annyira felgyorsítani, hogy még ne érjem el a versenytempómat és úgy érezzem, hogy még tudnék gyorsítani. Végig küzdöttem, mint az oroszlán. Annyira jó lett volna egy kicsit lassítani, de nem akartam ezzel elrontani az edzést. Kipurcantam, de elképesztően boldog voltam amikor vége lett.

Ugrálni tudtam volna örömömben, hogy megcsináltam!
Végig éreztem, a csapat húzóerejét. Nagyon motiváló volt látni, ahogy az előttem futók szedik a lábaikat.
20 perc laza levezető futással „ráztuk le” az izmainkat. Nagyon jól esett ez a könnyű futás a feszített tempó után.
Nyújtottunk egy jót és mindenki elindult hazafelé.

Bármilyen nehéz is volt, ez lett a kedvenc edzéstípusom. Amellett, hogy gyorsan beépül, még arra is alkalmas, hogy felmérjem az aktuális állapotomat, illetve az állóképességemet.

Szóval, ha hasonló (futó)cipőben jártok, mint Én, amikor elkezdtem futni, akkor nézzetek körül, hogy működik-e futóközösség a környéketeken. Komoly húzóereje van és hatalmas lendületet adhat, ha egy támogató és ösztönző csapattal edzhetünk. Ha a terepfutás felé kacsingattok, akkor szeretettel ajánlom nektek a CoffeeRUN és az MKB#20percegészség közösségi futását, a Macikávét, ahol személyesen is találkozhatunk.

#csatlakozz!

...a programhoz!

20 perc. Ennyi elég arra, hogy megőrizd az egészségedet, ráadásul a testi-lelki harmóniához vezető úton mi is a segítségedre leszünk! Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, hogy az elsők között olvashasd legfrissebb cikkeinket, nézhesd meg mentoraink videóit. Ezekben szuper 20 perces tippeket adunk, amelyekkel a fittség és a jókedv észrevétlenül a mindennapjaid részévé válhat.

...a Facebook-csoporthoz!

Oszd meg a tapasztalataid, beszélgess szakértő mentorainkkal, legyél része egy pörgős, egymást támogató közösségnek!

...az Instagram oldalunkhoz!

Nemcsak nézni jó: az inspiráló tartalom mellett olyan gyakorlati ötletek várnak, amiket te is beilleszthetsz a hétköznapokba!