Skip to main content

Az egészség a legjobb befektetés, karácsonykor is!

És ezt nem árt akkor sem észben tartani, amikor kilátogatunk egy hagyományos karácsonyi vásárra… A vásárok története több száz évre nyúlik vissza, akkoriban ugyanis az ünnepi készülődés legfontosabb részét nem az ajándékok, hanem a finom ételek, guszta és ízletes sütemények, valamint az ünnepeket fényessé és bensőségessé tevő dekoráció elkészítése tette ki. Az Ausztria és Németország városaiból induló hagyomány mára meghódította Európa több nagyvárosát, sőt kisebb településeket is. Fővárosunk egyik legszebb és legjelentősebb karácsonyi vására a Szent István Bazilikánál található ünnepi forgatag, amelyen az MKB Bank is – immáron már harmadik alkalommal – jelen van. Ha kilátogattok a Bazilika előtti térre, nem csak megszokott forralt boros, bejglis és tócsnis faházakkal találkozhattok. Amellett, hogy sötétedés után élvezheted a Bazilikára vetített fényjátékot, számos más szórakoztató, egészségfókuszú aktivitásban lehet részetek.

Nem kell például messzire mennetek, ha a gyerkőcötök siklana egyet: az MKB #20percegészség korcsolyapálya díjmentesen vár minden 14 év alatti gyermeket, amíg ti a pálya széléről egy krampampuli és töki pompos társaságában figyelitek, milyen ügyes! :) A vásár közepén elhelyezkedő pálya mindennap 10.00 és 20.00 között várja a látogatókat!

Ha közös aktivitásra vágytok, akkor mindennap vár benneteket az MKB téli kézműves kuckó, ahol december 23-ig mindennap 12.00-16.00 óra között animátor segítségével együtt kézműveskedhettek. Naponta különböző foglalkozásokkal készültünk a kicsik (és velük együtt a nagyok) számára, hogy egy könnyed kreatív kikapcsolódás keretében elkészíthessétek saját ajándékaitokat és díszeiteket. Ha december 6-án siettek és 18.00-ig odaértek, akkor a Mikulást is elcsíphetitek…

December 9-15. között izgalmas receptversenyre nevezhettek be 3 kategóriában, online. Az egyik zsűritag az MKB #20percegészség program egyik mentora, SerpenyőVirtuóz Palkó lesz, aki a december 20-i díjátadón – melyen a díjak értékes konyhai eszközök lesznek – is jelen lesz. Ha érzed a séfhajlamot magadban, akkor feltétlen indulj el a megmérettetésen! A recepteket a szervezők az Adventi Ünnep a Bazilikánál Facebook oldalán, Messenger üzenetben keresztül várják majd.

Mint minden évben, most is gondoltunk rajtatok kívül másokra is. Mégpedig azokra, akiknek nem lehet részük ezekben a felhőtlen örömökben. Ezért az évek óta tartó, többek között már játszótérátadást, jótékonysági futást, átmeneti otthon felújítását is felölelő, immáron több lábon álló támogató együttműködésünk keretében a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel a rászorulók karácsonyát is szeretnénk szebbé tenni. Mézeskalács sütödéjük önkéntesei egész nap várják az édességre vágyó támogatókat, és nem csak finomságokkal.

Fordított adventi naptáruk ugyanis mindennap mutat valami újat arról, mi mindennel is foglalkoznak, hányféleképpen segítik a nehéz sorsú gyerekeket határon innen és túl is. A házikójuk mellett kihelyezett terminálon keresztül is lehet adakozni, továbbá kártyás fizetés esetén az összes árusnál adott borravaló fele szintén a rászorulók megsegítését szolgálja. Az így összegyűlt összeget az MKB Bank az adománygyűjtés végén megduplázza és az Ökumenikusok segítségével eljuttatja azokhoz, akiknél a legnagyobb szükség van rá.

De nem csak így tudtok segíteni! December 17-én véradás lesz a vásár területén a Magyar Vöröskereszt szervezésében. Minden véradót #20percegészség csokival ajándékozunk meg. A véradáshoz szükséges feltételekről az Adventi Ünnep oldalán olvashattok!

Gyertek, látogassatok ki a vásárba, élvezzétek a karácsonyi hangulatot és segítsetek, hogy mások számára is szebbé tehessük az ünnepeket!

#csatlakozz!

...a programhoz!

20 perc. Ennyi elég arra, hogy megőrizd az egészségedet, ráadásul a testi-lelki harmóniához vezető úton mi is a segítségedre leszünk! Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, hogy az elsők között olvashasd legfrissebb cikkeinket, nézhesd meg mentoraink videóit. Ezekben szuper 20 perces tippeket adunk, amelyekkel a fittség és a jókedv észrevétlenül a mindennapjaid részévé válhat.

...a Facebook-csoporthoz!

Oszd meg a tapasztalataid, beszélgess szakértő mentorainkkal, legyél része egy pörgős, egymást támogató közösségnek!

...az Instagram oldalunkhoz!

Nemcsak nézni jó: az inspiráló tartalom mellett olyan gyakorlati ötletek várnak, amiket te is beilleszthetsz a hétköznapokba!