Skip to main content

Az autó és én

A napi autóvezetés rendhagyó módon számomra öröm. A mindennapi „nyilvános” életem első húsz perce itt indul, pedig nem is olyan régen kezdődött ez a kalandom.

Az autóvezetés gyerekkoromban olyan férfidolog volt.

Mindig az apukák vezettek. Számomra az autó sosem volt központi kérdés, mivel mindig az volt a fejemben, hogy minek legyen jogsim, amikor nincs autóm. És nem is lett jogsim. Amíg nem lett autóm.
Aztán felgyorsultak az események.

Harminc éves lehettem, amikor az akkori munkahelyemen kineveztek vezetőnek és ezzel „járt” egy céges autó. Irtóra örültem, csak egy baj volt (amit persze nem kötöttem a főnököm orrára): nem tudtam vezetni. Hetekig minden hajnalban a BAH-csomópont közelében felzúgtak a motorok és elindultunk az oktatómmal és a lila Suzukijával gyakorolni. Nem ment minden elsőre (ez majd egy másik történet lesz), de meglett a jogsim.

Azóta lassan hozzászokom az autós élet kellékeihez, ilyen például a téli-nyári gumicsere. Tavaly például egész nyáron a téli gumival jártam, majd novemberben amikor cserére vittem, félrehúzott a szerelő és megsúgta, hogy ez bizony már a téli gumi, hagyjam a fenébe és jöjjek vissza tavasszal!
De, ami a leginkább érdekes és őszintén kíváncsi vagyok a véleményetekre, az a tájékozódás. A legutóbbi nyaralásunk alkalmával a kisebbik fiam azt mondta: „Anya melletted tök könnyű férfinak lenni, mert egyáltalán nem tudsz tájékozódni!” Igen, vállalom. Ezért imádom a navigációs alkalmazásomat, amiben teljesen megbízom és például minden reggel bekapcsolom (nem, nem azért, mert nem találok el a munkahelyemre), hogy melyik útvonalat válasszam. Egyébként sokan nem bízzák rá magukat, mert úgy érzik, hogy nem tudhatja jobban egy „gép” a jól bevált útvonalat. Pedig igen, hiszen a forgalmat is figyelembe veszi. Szóval ez is olyan én jobban tudom para elengedése nekem.

Milyen érdekes, hogy az autóvezetés mennyi mindenre megtaníthatja az embert, már aki „enged”. Próbáljátok ki, naponta (vagy, aki ritkábban ül autóba, az is) figyeljétek meg magatokat vezetés közben. Mennyire vagyok türelmes, mennyire tudok tájékozódni, mennyire kapcsol ki a vezetés. Minden rutinból lehet érdekesség, ha egy kicsit változtattok rajta!

#csatlakozz!

...a programhoz!

20 perc. Ennyi elég arra, hogy megőrizd az egészségedet, ráadásul a testi-lelki harmóniához vezető úton mi is a segítségedre leszünk! Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, hogy az elsők között olvashasd legfrissebb cikkeinket, nézhesd meg mentoraink videóit. Ezekben szuper 20 perces tippeket adunk, amelyekkel a fittség és a jókedv észrevétlenül a mindennapjaid részévé válhat.

...a Facebook-csoporthoz!

Oszd meg a tapasztalataid, beszélgess szakértő mentorainkkal, legyél része egy pörgős, egymást támogató közösségnek!

...az Instagram oldalunkhoz!

Nemcsak nézni jó: az inspiráló tartalom mellett olyan gyakorlati ötletek várnak, amiket te is beilleszthetsz a hétköznapokba!