Skip to main content

Akard, szeresd, csináld!

Sokan rám csodálkoznak: hogy csinálod, hogy ilyen vidám és energikus vagy 3 gyerek mellett, ráadásul teljes munkaidőben dolgozol!? Azta! Én ezen mindig csak nevetek: nincs ebben semmi különös. Mindig is így akartam, szeretem és nekem ez a természetes. Mint Gombóc Artúrnak a csokievés!

A kulcs talán az egyensúly megtalálása, ami belátom, tényleg nem egyszerű.

Harmóniában önmagaddal, összhangban a külvilággal, finoman egyensúlyozva a szerepek és feladatok között.

Könnyen megborulhat a precíziós rendszer… és olykor ez tényleg meg is történik. Tegye fel a kezét, aki érzi ezt a terhet? Nem vagytok egyedül!

Ami bevált

A sport nálam olyan alapvető lételem, ami nemcsak kisimítja az idegrendszerem (ha pl. a három komisz kölyök jól megtépázta), hanem a testi és lelki jóllétem elengedhetetlen kellékei is. Tudom-tudom, már hallom is a kérdést: de hát mikor van rá időd? Az nekem sincs nyugi, de csináltam magamnak! Nem csak 20 percet.

„Hármaska” születése óta nálam minden hétfő este a ZONA edzésé. #éljenazona Mindenki támogat benne és elfogadta, hogy a kis rózsaszín matracom kíséretében elmentem edzésre, de hamarosan megjövök. Sport kipipálva!

A saját időmet a futásban találtam meg, amikor nem zavarnak a sporttársak és csak magamban lehetek. Keményen küzdök a fizika, a biológia törvényeivel és közben dolgozom magamon. Tudom, már megint az a fránya időfaktor… Korán kelek (ne kövezzetek meg az 5:15-ös kelésért!), így a reggel 6-os indulást be tudtam passzírozni a hétvégi napirendembe. Ha elkap a gépszíj (el szokott), sokszor áldozok a futás oltárán.

A családdal töltött tartalmas idő is legalább ennyire esszenciális. Akarjunk és tudjunk együtt lenni! Kiránduljunk a szabadban, ússzunk, kézműveskedjünk, főzzünk közösen a gyerekekkel, és ha úgy adódik, üljünk be a „fodrászszékükbe”! Olyan frizurát rittyentenek, hogy csuda! A nevetés garantált. Büszkeség látni, hogy a közös időtöltés meghozza gyümölcsét: a fiam recept nélkül, érzésből tésztát gyúr és pizzát süt, az együtt ültetett paprikapalánta termőre fordul, a csíráztatott bab sebesen kúszik a karóra és a krumplitermesztő projektünk is révbe ér.

Kellenek a közös élmények!

Mindeközben egy-egy lopott délelőttön vagy hétvégén, amikor a logisztika motorját csúcsra járatjuk, igyekszünk a szülői szerepkörből kilépni, hisz mi egy pár vagyunk! Ezt nem szabad elfelejteni.

Nincs trükk, nincs ámítás

Tudd, mit akarsz, tegyél érte és ne panaszkodj! Időt találni nem lehetetlen, csak priorizálás és szervezés kérdése. Persze a támogató család is mindig jól jön hozzá! De a jó közérzethez sokszor elég néhány apróság és a pozitív gondolkodás is.

#csatlakozz!

...a programhoz!

20 perc. Ennyi elég arra, hogy megőrizd az egészségedet, ráadásul a testi-lelki harmóniához vezető úton mi is a segítségedre leszünk! Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, hogy az elsők között olvashasd legfrissebb cikkeinket, nézhesd meg mentoraink videóit. Ezekben szuper 20 perces tippeket adunk, amelyekkel a fittség és a jókedv észrevétlenül a mindennapjaid részévé válhat.

...a Facebook-csoporthoz!

Oszd meg a tapasztalataid, beszélgess szakértő mentorainkkal, legyél része egy pörgős, egymást támogató közösségnek!

...az Instagram oldalunkhoz!

Nemcsak nézni jó: az inspiráló tartalom mellett olyan gyakorlati ötletek várnak, amiket te is beilleszthetsz a hétköznapokba!