Skip to main content

Ajándékozz élményt!

Biztos vagyok benne, hogy mindenki nagyon nagy hasznát venné még egy pár fekete zokninak, egy viseléshez kellőképpen ízléstelen sálnak/nyakkendőnek, vagy egy soha az életben nem használt arcrém-tusfürdő válogatásnak. Ha valóban így van, akkor már most lehet pezsgőt bontani, és konfettit szórni a hosszú szálú szőnyegre, viszont ha valami ünnepi csoda folytán nem ebbe a kategóriába esel, akkor is van alternatíva.

Mi évek óta, akár szülinap, akár névnap, akár évforduló, de legfőképpen karácsonykor próbálunk ellenállni a fogyasztói társadalom nyomásának, és hülyeségek helyett olyan élményekkel meglepni egymást, amiből később emlékek lesznek, ezáltal sokkal mélyebben megragadnak, mint bármilyen tárgy. Ahogy a klasszikus meglepetésből is lehet a párszázas ajánlatoktól a nagyon sok számjegyűekig vallogatni, úgy nyílván az élmény ajándékozásnak is vannak különböző szintjei.

Egy páros mozira, koncertre vagy egyéb kulturális eseményre adni belépőt legalább annyira jó megoldás, mint masszázsszalonba, vagy étterembe küldeni egy utalvánnyal a szeretteinket. Az egyik legextrémebb ezek közül, ami szerintem parádés ötlet: lőtérbe egy órát ajándékozni, ahol 8-10 fegyvert ki lehet próbálni és valami olyan különlegeset lehet megtapasztalni, amire sehol máshol nincs lehetőség. Ennek az extrémitásnak pont a 180 fokos ellentéte, amit a friss szülők szerintem mindennél jobban értékelnének: időt és lehetőséget biztosítani számukra, hogy pár órát, vagy nagyobb gyerekek esetében akár már egész estét/napot is együtt tölthessenek kettesben. Egy vicces kupon, bármikor beváltható felügyelettel, garantáltan lesöpri a legszebb rénszarvasos pulcsit is a dobogó tetejéről.

És a mindent vivő, non plus ultra, amikor olyan élményt adunk párunknak, családunknak, vagy barátainknak, amit együtt lehet (KELL!) felhasználni. Tavaly karácsonyra a szülőktől (nem is értem, milyen indíttatásból) mi a feleségemmel egy borkóstolóval egybekötött, páros dűlőtúrát kaptunk, és mivel pár nappal később volt egy nagyon jó barátunk 30. szülinapja is, így egy másodpercig nem volt kérdés, hogy ő mit kapjon. Egyrészt annak is megvan a feelingje, hogy 5 hónappal később még mindig a karácsonyt vagy egy szülinapot ünnepelünk, másrészt pedig annyira „szörnyű” volt a közös élmény, hogy jövőre már le van szervezve, mikor és mennyien térünk vissza.

#csatlakozz!

...a programhoz!

20 perc. Ennyi elég arra, hogy megőrizd az egészségedet, ráadásul a testi-lelki harmóniához vezető úton mi is a segítségedre leszünk! Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, hogy az elsők között olvashasd legfrissebb cikkeinket, nézhesd meg mentoraink videóit. Ezekben szuper 20 perces tippeket adunk, amelyekkel a fittség és a jókedv észrevétlenül a mindennapjaid részévé válhat.

...a Facebook-csoporthoz!

Oszd meg a tapasztalataid, beszélgess szakértő mentorainkkal, legyél része egy pörgős, egymást támogató közösségnek!

...az Instagram oldalunkhoz!

Nemcsak nézni jó: az inspiráló tartalom mellett olyan gyakorlati ötletek várnak, amiket te is beilleszthetsz a hétköznapokba!