Skip to main content

A hosszú hétvége varázsa

A hosszú hétvégézés azért jó dolog, mert már napokkal előtte lehet rá gondolni. Elképzelni. Megtervezni. Előző hétvégén már arra gondolok, hogy oké, ez most nem sikerült annyira jól, de jön a hosszú hétvégi utazás, és abban még ott a lehetőség.
Ilyenkor esküszöm, másképp kezdődik a hét, mert tudom, hogy bár „munkásan” indul, de nemsokára itt hagyok mindent és mindenkit, mert elutazom.

Érdekes, hogy az ember mennyire tud várni két és fél napot amikor már nagyon ki van éhezve egy kis pihenésre. Persze, otthon is lehet pihenni, de az teljesen más, mint amikor elutazik valahova az ember.

Nem véletlenül mondják, hogy a környezetváltozás csodákra képes.

Mások az ingerek, az emberek, a helyszín, és ez már elég is ahhoz, hogy az ember ne a mókuskerékre gondoljon, hanem leugorjon róla, mint anno a játszótéren – emlékeztek?

Ezekben a rövid utazásokban az is jó, hogy sokkal „nagyobbnak” képzeled, mint ahány napot valóban munka nélkül töltesz. Pont azért, mert a gondolataidban ott van már napok, vagy akár hetek óta. Nem mellesleg olyan érzés, mintha azon a héten csak négy napot dolgoznál, hiszen a péntek az már „félig” az enyém, hiszen utazunk!

Legutóbb ilyen hosszú hétvégén Nápolyban voltunk, ami repülővel mindössze 1 óra 20 perc Budapestről. Óriási élmény volt ilyen rövid idő alatt belecsöppenni egy – még az Olaszországot jól ismerőknek is – teljesen más „olasz világba”. Lehet, hogy emiatt volt ennyire jó élmény, mert olyan valószerűtlen volt a következő hétfőn bemenni a munkahelyemre, miközben előző nap még azon küzdöttünk, hogyan megyünk át a zebrán (!), hiszen a nápolyi autósok nem ismerik a gyalogos átkelőhelyet. Egyébként az óvatosabbaknak jó tanács, hogy bátran merjenek nem megszokott útvonalat választani ennyi időre is!

A hosszú hétvége élménye olyan életérzés, ami sok esetben többet adhat, mint egy hét nyaralás. Érdemes akár egyedül is nekiindulni, nincs benne nagy kockázat, hiszen rövid ideig tart. Ha párosan mentek, annak pedig az a varázsa, hogy új közös élménnyel lesztek többek, amire visszaemlékezhettek a nehezebb pillanatokban. Közhelynek hangzik, de mégsem az: ezek az apró, rövid élmények állnak össze bennünk a hétköznapi rutin mellé egy mosolyban, egy nevetésben, amiről sokszor nem is tudjuk, hogy épp a hosszú hétvége egyik jó emlékéből táplálkozik.

#csatlakozz!

...a programhoz!

20 perc. Ennyi elég arra, hogy megőrizd az egészségedet, ráadásul a testi-lelki harmóniához vezető úton mi is a segítségedre leszünk! Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, hogy az elsők között olvashasd legfrissebb cikkeinket, nézhesd meg mentoraink videóit. Ezekben szuper 20 perces tippeket adunk, amelyekkel a fittség és a jókedv észrevétlenül a mindennapjaid részévé válhat.

...a Facebook-csoporthoz!

Oszd meg a tapasztalataid, beszélgess szakértő mentorainkkal, legyél része egy pörgős, egymást támogató közösségnek!

...az Instagram oldalunkhoz!

Nemcsak nézni jó: az inspiráló tartalom mellett olyan gyakorlati ötletek várnak, amiket te is beilleszthetsz a hétköznapokba!