Skip to main content

20 perc séta a környéken

Egyszer olvastam egy tanulmányt arról, hogy a memóriát úgy lehet a legegyszerűbben “pallérozni”, ha mindennap séta közben megfigyeled az utcát, majd amikor hazamész, elmondod vagy leírod, hogy mire emlékeztél. Másnap leellenőrzöd. Én tettem egy próbát!
Azt gondoltam, hogy mit nekem negyven plusz, az tuti, hogy ha tizenéve erre járok, akkor emlékszem mindenre. Hát nem. Fejben (memóriában) teljesen átrendeztem az utcát. Öt ház helyett volt tizenöt, kék kerítés helyett minden zöld volt, ugató kutya helyett ásító macskák. Szóval, tényleg csak memóriakártyán felnőtt embereknek ajánlom ezt a tesztet.
Viszont sétálni szeretek. Érdekes módon itt szeretem a társaságot, örülök, ha valaki elkísér a sétámon vagy elkísérhetem őt a sétáján. Futni viszont csak egyedül tudok. Ott megy a zene, van egy jól bevált tempó és útvonal. Beszélni közben úgysem tudok – örülök, ha élve megúszom a szokásos 6 kilométeremet, nemhogy még mást győzködni vagy csak szimplán (nem szép dolog): elviselni.

A séta inkább meditatív tevékenység, amikor minden lelassul egy kicsit, nem kell sietni sehova, nincs táv- vagy időkényszer.

Teljesen mindegy, hogy mennyit és hova sétálok. A környéket megszoktam, vannak útvonalaim (pláne, hogy az előbb említett memóriafejlesztő játékot is játszom, így vissza-vissza kell térnem a megfigyelt helyekre), néha random megváltoztatom és a másik irányba indulok. Ezek az igazi rizikómentes döntések az életemben.
A képen látható „nyári karácsonyfadíszt” a napokban fotóztam, egy séta alkalmával.

#csatlakozz!

...a programhoz!

20 perc. Ennyi elég arra, hogy megőrizd az egészségedet, ráadásul a testi-lelki harmóniához vezető úton mi is a segítségedre leszünk! Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, hogy az elsők között olvashasd legfrissebb cikkeinket, nézhesd meg mentoraink videóit. Ezekben szuper 20 perces tippeket adunk, amelyekkel a fittség és a jókedv észrevétlenül a mindennapjaid részévé válhat.

...a Facebook-csoporthoz!

Oszd meg a tapasztalataid, beszélgess szakértő mentorainkkal, legyél része egy pörgős, egymást támogató közösségnek!

...az Instagram oldalunkhoz!

Nemcsak nézni jó: az inspiráló tartalom mellett olyan gyakorlati ötletek várnak, amiket te is beilleszthetsz a hétköznapokba!