Skip to main content

20 perc este, hogy isteni reggelid legyen

Reggel zabkását főzni nem jó mulatság. Eleve a reggeli főzőcske nem kívánatos dolog, a zabkása is jó esetben odaég, beleragad a lábasba, rosszabb esetben egy szürke, nyúlós, ízetlen massza lesz a zabpehelyből, amit semmi kedvünk elfogyasztani.

A zabpehely egyik legjobb reggeli alapanyag, nem árt tudni vele bánni!

Nekem jó ideje a "másnapos zabkása" a kedvencem, ugyanis semmi esélye beleragadni a lábasba, nem is kerül bele. Sőt, főzni se kell. És gyerekek is fogyaszthatják, a másnaposság szigorúan a zabkása állapotára vonatkozik.

- A lényege, hogy éjszakára tejbe áztatjuk a zabpelyhet és reggel megesszük.

Ez persze csak az alap, és bár ízesítés és további pimpelés nélkül is abszolút fogyasztható az alapnál mindig van tovább.
Éjszaka a tejet magába szívja a zabpehely és teljesen megpuhul. Fontos, hogy ez a kása hideg marad, ami nekem reggelente kifejezetten jólesik, úgy érzem, így több erőt kapok, felfrissülök és nem az az első gondolatom, hogy tele hassal visszabújjak az ágyba. A másnapos zabkása után jöhet a világmegváltás!

A tejes alapot én nem szoktam ízesíteni, inkább a felső réteggel kreatívkodok. Ez annyira egyszerű, hogy reggel akár mindenki elkészítheti a saját maga toppingját, és a mindenki ebben az esetben az óvodás korú gyerekekre is vonatkozik.

Az arányok: egy személynek 50 g zabpelyhet 1/2 dl tejjel öntök fel, ez inkább egy felnőtt adag, gyerekeknek elég 30 g zab is.

Néhány toppingötlet:
Juharszirup, görög joghurt, almakockák és dió, esetenként egészen kevés őrölt fahéj.
Citromos-vaníliás krémtúró (2 ek túró!1/2 ek tejföl), szeder, nektarin.
Mogyoróvaj, datolya, körte, erre magamnak egy kevés, mozsárban összetört kávét is szoktam szórni.

Ezzel a trükkel a reggeli rohanásban még arra is marad időd, hogy ebédre 20 perc alatt összedobj egy rétegzett salátát, amit bárhová magaddal vihetsz!

#csatlakozz!

...a programhoz!

20 perc. Ennyi elég arra, hogy megőrizd az egészségedet, ráadásul a testi-lelki harmóniához vezető úton mi is a segítségedre leszünk! Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, hogy az elsők között olvashasd legfrissebb cikkeinket, nézhesd meg mentoraink videóit. Ezekben szuper 20 perces tippeket adunk, amelyekkel a fittség és a jókedv észrevétlenül a mindennapjaid részévé válhat.

...a Facebook-csoporthoz!

Oszd meg a tapasztalataid, beszélgess szakértő mentorainkkal, legyél része egy pörgős, egymást támogató közösségnek!

...az Instagram oldalunkhoz!

Nemcsak nézni jó: az inspiráló tartalom mellett olyan gyakorlati ötletek várnak, amiket te is beilleszthetsz a hétköznapokba!