Skip to main content

10 őszi fesztivál, ahova érdemes családdal ellátogatni

Az idei ősz számos izgalmas programmal várja a kicsiket és nagyokat egyaránt! Szüreti fesztiválok, gasztro-események és egyéb, érdekesebbnél érdekesebb programok színesítik a falevelek mellett ezt az évszakot. Csak győzzünk válogatni a jobbnál jobb programokból!

De nézzük is milyen élményekben lehet részünk idén ősszel:

Ismerkedjünk a szüreti hagyományokkal!

A szüret az emberiség egyik legősibb vigassága, amely a bor és kultúra összefonódását ünnepli. Koncertek, felvonulások, kiállítások, gasztronómiai és borászati programok várnak országszerte egész szeptemberben és októberben is!

A mi kedvenc szüreti programjaink időrendben:

👉Szekszárdi Szüreti Napok – szeptember 12-15.
https://www.facebook.com/events/446306705927622/
👉Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál Gyöngyös – szeptember 13-15.
https://www.facebook.com/events/2319000268184023/
👉Tokaji Szüreti Napok – október 4-6.
https://www.facebook.com/events/458084544776328/
👉Villányi Vörösbor Fesztivál – október 4-6.
https://www.facebook.com/BorFesztVillany/

Kóstoljunk édességeket!

Édes Napok – Budapest, Bazilika előtt – szeptember 13-15.
https://www.facebook.com/events/1057986994550676/
Az Édes Napok hazánk legnagyobb édességfesztiválja és egyben legszínvonalasabb szakmai seregszemléje. Számos magyar cukrászda is bemutatkozik a legnagyobb gyártók mellett, a csokoládé- és desszertpaletta minden részét végig lehet majd kóstolni, miközben a háttérben jazz és komolyzenei koncertek szólnak.

Eregessünk sárkányt!

Zebegényi Sárkányfesztivál – szeptember 14-15.
https://www.facebook.com/events/416570778959071/
A Dunakanyar kedvenc kétnapos családi fesztiválját a zebegényi Sárkánydombon rendezik meg. A sárkánykészítés és -reptetés mellett további workshopok, jógaórák, kézműves vásár, gyermekvetélkedők, zenés programok és finom ételek várják a látogatókat, ráadásul idén kiemelt figyelmet szentelnek a szervezők az ökotudatosságnak is.

Ismerjük meg a káposzta különböző formáit!

Vecsési Káposztafeszt – szeptember 21-22.
https://www.facebook.com/events/442160426579666/
Az érdeklődők megtekinthetik az ország legnagyobb káposztáját, részt vehetnek káposztaemelő versenyen, kipróbálhatják a káposztagyalulás és a töltött almapaprika készítésének tudományát, ellátogathatnak egy családi savanyítóüzembe, szavazhatnak a savanyúságversenyre benevezett ínyencségekre, és ehetnek, valamint vihetnek azokból a káposztás ételekből, amelyek helyben készülnek.
De a sok-sok káposzta mellett számos könnyűzenei és gyermekeknek szóló foglalkozás teszi még változatosabbá a programot, szóval nem káposztarajongóknak is ajánlott ☺️.

Csapjunk a lecsóba!

Fehérvári Lecsófőző Vigasság – szeptember 21.
https://www.facebook.com/events/228015404767544/
Idén is közel 600 bogrács alá gyújtanak tüzet, hogy aztán az esemény végén a paprikás finomságok közül kiválasszák a legjobbakat, és megkoronázzák a Lecsókirályt, vagy akár a Lecsókirálynőt is. A főzőversenyhez színpadi programok kapcsolódnak, a termékeiket kínáló kézműveseknek köszönhetően pedig igazi vásári hangulat vár benneteket.

Kürtőskalácsozzunk!

Kürtőskalács fesztivál Budapest, Városliget - október 11-13.
https://www.facebook.com/events/657349454740197/
Immár 7 éve, hogy a Kürtőskalács Fesztivál tervezésében két dolgot tartanak szem előtt: hogy minőségi, együtt–töltős családi programok kíséretében kalauzolják el az érdeklődőket a hagyományos parázson sült kürtőskalács csodavilágába

Mozogjunk!

Fitbalance Mozgásfesztivál Budapest Aréna– október 13.
https://www.facebook.com/events/480075559445786/
A Papp László Budapest Sportarénában minden eddiginél színesebb programmal, rengeteg sportágat felvonultató életmód fesztivállal várják az érdeklődőket a szervezők.

Na, melyiken futunk össze?! ☺️

#csatlakozz!

...a programhoz!

20 perc. Ennyi elég arra, hogy megőrizd az egészségedet, ráadásul a testi-lelki harmóniához vezető úton mi is a segítségedre leszünk! Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, hogy az elsők között olvashasd legfrissebb cikkeinket, nézhesd meg mentoraink videóit. Ezekben szuper 20 perces tippeket adunk, amelyekkel a fittség és a jókedv észrevétlenül a mindennapjaid részévé válhat.

...a Facebook-csoporthoz!

Oszd meg a tapasztalataid, beszélgess szakértő mentorainkkal, legyél része egy pörgős, egymást támogató közösségnek!

...az Instagram oldalunkhoz!

Nemcsak nézni jó: az inspiráló tartalom mellett olyan gyakorlati ötletek várnak, amiket te is beilleszthetsz a hétköznapokba!